Tudnátok nekem küldeni egyszerű recepteket?
Ha van muffin sütőformád
Muffin:
26 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fűszer ízlés szerint(pl.vanília, fahéj)
mogyoró, mazsola, aszalt gyümölcs, csoki ízlés szerint(recept 6 dkg-t ír)
friss gyümölcs/befőtt
1 tojás
14 dkg cukor
0,8 dl olaj vagy 12,5 dkg puha vaj/margarin
2,8 dl tej, író, joghurt, tejföl
(A fűszer, a mazsola, stb. és a gyümölcs elhagyható. Azt raksz bele, amit szeretnél.)
A recept a tapasztalatom szerint alakítva:
Ha nincs muffinpapírod, akkor kivajazod a formát, utána kilisztezed, és beteszed a fagyasztóba.
Ha befőttet használsz, akkor kiöntöd egy szűrőbe(aláteszel egy tálat) és hagyod lecsöpögni.
Jól összekevered egy tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszert, a mogyorót/mazsolát/stb.-t.
Egy másik tálban felvered a tojást. Kiméred a tejet.
Ha vajat használsz, keresel egy lapos lábast, beleteszed a kimért vajtömböt(A kocka fele), kisebb darabokra vágod és felolvasztod.
Ráöntöd a tojásra, a tejjel és a cukorral egyetemben, és folyamatosan kevergeted, amíg egynemű nem lesz.
Ha nincs benne mazsola/mosgyoró/stb. akkor szitán át, egyébként csak úgy, beleöntöd a tej-tojás-zsír keverékbe a lisztes keveréket és összekevered, hogy ne nagyon legyenek csomók.
Ekkor bekapcsolod a sütőt(Ha nincs gyümölcs, lehet az összeöntés előtt is), 180°C-ra előmelegíted.
A cuccot beleöntöd a formába. Legjobb erre egy kis merőkanál. Utána minden muffinba beleteszed ízlés szerint a gyümölcsöt.(Nagyobbakat kisebbre összevágod, egy muffinba 5-6 meggynagyságú, vagy kicsit kisebb darabot szoktam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!