Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet felcserélni a...

Hogyan lehet felcserélni a diót a dejóra?

Figyelt kérdés

2012. júl. 6. 18:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
23%
Úgy, hogy dió helyett dejót használsz. Nem fogod nagyon észrevenni az íz különbséget.
2012. júl. 6. 18:06
 2/24 A kérdező kommentje:
Eltűnt a magyarázatom. Most megismétlem. Ma egy szokásos helyen ebédeltünk a férjemmel. Ő diós tésztát rendelt. Az első falatnál észrevette, hogy nem is diósat, hanem, dejósat kapott. Felét ette csak meg, immel-ámmal. Fizetéskor szóvátettem a pincérnek, hogy ez bizony nem diós, hanem dejós tészta volt. Arra hivatkozott, hogy nem volt a konyhán dió. Akkor miért nem dejós tészának írták az étlapra, kérdeztem én. Szerintem ez felháborító. A dejónak ugyanis semmi köze nincs a dióhoz. A dejó pörkölt napraforgóbélből, pörkölt búzacsírából, cukorból, aromából és antioxidánsból készül. Tehát egy vacak. Főleg annak, aki ismeri és szereti a diót, ami élettanilag egy fontos táplálék.
2012. júl. 6. 18:16
 3/24 A kérdező kommentje:
Első! Az én konyhámba a dejó és hozzá hasonló "pótszerek" be sem tehetik a lábukat. Csodálom, hogy neked mindegy, melyiket fogyasztod.
2012. júl. 6. 18:17
 4/24 anonim ***** válasza:
18%

ne menj étterembe nem fogsz csalódni !

Jobb tanács nem jut eszembe szép napot

2012. júl. 6. 18:44
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Ó, ha tudnád miket meg nem csinálnak az éttermekben. Én is dolgoztam ilyen helyen, szóval engem már nem érhetnek meglepetések. De ezekért nem a személyzet a hibás, hanem a tulajdonos, üzletvezető. Tehát a főnököt érdemes előszedni ilyenkor. Írhattál volna a Vásárlók Könyvébe, persze ezt még utólag is megteheted. Vagy egyszerűen nem fizeted ki a teljes összeget, csak amennyit neked megér, és szépen leléptek.
2012. júl. 6. 18:57
 6/24 A kérdező kommentje:
18.44-es! Mi az, hogy ne menjünk étterembe? Azért vannak, nem? Vagys elvégre értünk, a vendégekért. Ezek szerint ha eladnak neked egy rossz cipőt, akkor nem kell venned többé cipőt?! Eszement gondolkodás.
2012. júl. 6. 19:22
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

1. Ebben az esetben teljesen lényegtelen, hogy a dió és a dejó egyenértékü-e vagy sem.

2. Ha az étlapon dió szerepel, akkor az ételen is annak kell lennie.

3. Ha nem az van, akkor az elsö falat után szólni kell, hogy nem ezt rendelted.

4. Ha idöben szólsz (egy falat és nem fél adag után), akkor vagy kapsz helyette olyat, amit rendeltél, vagy kérhetsz más fogást, vagy nem kell kifizetned.

2012. júl. 6. 22:07
 8/24 anonim ***** válasza:
71%
ha megteheted inkább kevés diót használj mint sok dejót, valóban hulladék
2012. júl. 6. 22:36
 9/24 anonim ***** válasza:
55%

Ugyan már, egyáltalán nem hulladék! A cukrot leszámítva értékes dolgokat tartalmaz. De cukrot sok más étellel is elfogyasztunk.

Persze ez nem változtat a tényen, hogy nem azt kapta, amit kellett volna.

2012. júl. 6. 22:38
 10/24 anonim ***** válasza:

Abban tökéletesen igazad van, hogy dejós tésztát diósként árulni nem lett volna szabad!

Én ős vendéglátós vagyok, és végtelenül méltatlan, gagyi lehúzásnak tartom az ilyet.

De még az sem biztos, hogy rossz szándék, vagy lehúzás, vagy átverés motiválta őket.

Dióból ugyanis nem föltétlenül lehet mindig ugyanolyan minőséget kapni, és vannak köztük elég silányak is.

A diópótló, azonos gyártótól viszont azonos minőségű, és ízre, van, hogy jobb, mint a dió. De tény, hogy köze sincs hozzá.

A lényeg, hogy sok étteremben már olyan rutinszerűen használják a diópótlót dióként, hogy már fel sem tűnik, és egy napi menünél, amit a felszolgáló kiír egy táblára, előfordulhat, hogy diót ír dejó helyett. Nem kéne, hogy előforduljon, de megesik.

Pl. egy gundel töltelékbe mondjuk az éttermek 90%-a diópótlót tesz, de diótöltelékesként árulják.

Ilyen ételeknél, aminél ez a jelleget adó anyag, figyelni kell az ilyenekre. Ha pl járulékos anyag a dejó, akkor szerintem nem kell ilyen komolyan venni.

Ugyanis -visszatérve a minőségre- sokféle diópótló van, és akad köztük jó minőségű is.

Mindenesetre ha legközelebb ilyen van, vagy bármi hasonló probléma, a legrosszabb, amit csak tehetsz, az pont az, amit tettetek.

Az első falatnál tudta a férjed hogy dejó. Ha az nem megfelelő, akkor az első falatnál kell szólni miatta, nem megenni a felét, és utána panaszkodni.

Semmire nem mész a panaszkodással, ha megette a felét. Így, hogy a fele jó volt, utána meggondolta magát, nyugodtan lerázhatnak akármilyen hülyeséggel, hogy pl elfogyott a dió, mint ahogy történt is.

1 falat után nyugodtan vissza lehet küldeni a kaját, mondván, hogy nem erre számítottál, hiszen félre lettél tájékoztatva. Kutya kötelességük adni helyette más kaját, vagy azonos árban, vagy ha másfajta étel kell, akkor nyilván annak az árában.

De soha máskor ne fizess olyanért, amit már ránézésre se szívesen eszel meg.

2012. júl. 7. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!