Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi az, hogy behabarni?

Mi az, hogy behabarni?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a konyhában.
2012. júl. 4. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:
A habarás liszt + víz, tejföl, tejszín vagy tej keveréke, a rántáshoz és a lisztszóráshoz hasonlóan, a sűrítési eljárásokhoz tartozik. Segítségével általában gyümölcsleveseket, vagy tejföl hozzáadásával készülő ételeket sűrítünk.
2012. júl. 4. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! :)
2012. júl. 4. 11:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Valóban zöldség-gyümölcs levesek, főzelékek esetében alkalmazzuk, amikor nem akarunk, vagy nem szoktunk rántást készíteni.

Ekkor tejfölbe lisztet símára kavarsz, és lassan a forrásban levő ételhez csorgatva, abba belekavarva összefőzöd. A tejfölben levő liszttől lesz sűrűbb a főtt étel, mint annak előtte.


Persze ma már nagyon sok tejföl "nem az igazi", ezért sokan inkább tejszínt használnak helyette, mások a tejfölt vízzel hígítják, mert különben nem lesz az életben sem folyós, híg anyag a kezedben.

2012. júl. 4. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 doboszoli ***** válasza:
A simára kevert habaráshoz adja a fövő étel levéből, (hőkiegyenlítés), és utána keverd az ételbe.
2012. júl. 4. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
Figyelj, ne ijedj meg, de előfordulhat, főleg ha nem hőkiegyenlíted, vagy savanykás gyümölcslevest főzöl, hogy a tejtől összekapódik. Ha mindenképp meg akarod menteni, tegyél bele egy csipet szódabikarbónát, de tényleg csak egy picit. Kavargasd kicsit nagyobb lángon, ha szerencséd van, kisimul( nem mindig).
2012. júl. 4. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként a rutinos háziasszonyokkal is előfordul, hogy a habarás (vagy a rántás) kicsit csomós marad, az a szerencse, hogy ez a kaja ízén nem változtat. Ahogy mondani szoktam: A lenyelt kaja pedig nem beszél (=nem mondja el senkinek, hogyan is nézett ki) :)))
2012. júl. 4. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:

Van egy másik mondás is, amit nagyon okosnak tartok:

"Először a szemünkkel eszünk"!

Ugye értesz, kedves utolsó?

2012. júl. 5. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!