Mi az, hogy behabarni?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a konyhában.2012. júl. 4. 11:07
1/7 anonim válasza:
A habarás liszt + víz, tejföl, tejszín vagy tej keveréke, a rántáshoz és a lisztszóráshoz hasonlóan, a sűrítési eljárásokhoz tartozik. Segítségével általában gyümölcsleveseket, vagy tejföl hozzáadásával készülő ételeket sűrítünk.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! :)
2012. júl. 4. 11:12
3/7 anonim válasza:
Valóban zöldség-gyümölcs levesek, főzelékek esetében alkalmazzuk, amikor nem akarunk, vagy nem szoktunk rántást készíteni.
Ekkor tejfölbe lisztet símára kavarsz, és lassan a forrásban levő ételhez csorgatva, abba belekavarva összefőzöd. A tejfölben levő liszttől lesz sűrűbb a főtt étel, mint annak előtte.
Persze ma már nagyon sok tejföl "nem az igazi", ezért sokan inkább tejszínt használnak helyette, mások a tejfölt vízzel hígítják, mert különben nem lesz az életben sem folyós, híg anyag a kezedben.
4/7 doboszoli válasza:
A simára kevert habaráshoz adja a fövő étel levéből, (hőkiegyenlítés), és utána keverd az ételbe.
5/7 anonim válasza:
Figyelj, ne ijedj meg, de előfordulhat, főleg ha nem hőkiegyenlíted, vagy savanykás gyümölcslevest főzöl, hogy a tejtől összekapódik. Ha mindenképp meg akarod menteni, tegyél bele egy csipet szódabikarbónát, de tényleg csak egy picit. Kavargasd kicsit nagyobb lángon, ha szerencséd van, kisimul( nem mindig).
6/7 anonim válasza:
Egyébként a rutinos háziasszonyokkal is előfordul, hogy a habarás (vagy a rántás) kicsit csomós marad, az a szerencse, hogy ez a kaja ízén nem változtat. Ahogy mondani szoktam: A lenyelt kaja pedig nem beszél (=nem mondja el senkinek, hogyan is nézett ki) :)))
7/7 doboszoli válasza:
Van egy másik mondás is, amit nagyon okosnak tartok:
"Először a szemünkkel eszünk"!
Ugye értesz, kedves utolsó?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!