Bodzaszörp. Miert peneszesedett meg a 3. napra?
A leirtak szerint csinaltam. Nem szol rola a cikk, de hüvös helyre (spajzba) tettem, es egy feher papirlappal letakartam. (Sima A4-es.)
A 2. nap leszürtem az egyik üveget, ez most is nagyon finom! Mivel az izen ugy ereztem, kicsit meg lehetne erni hagyni, a többit masnapra terveztem leszürni - ezek megpeneszesedtek.
Köszönöm, legközelebb kiprobalom ezt a receptet!
Közben utananeztem a sterilizalasnak, valoban csak ez is lehetett az oka. A bodzareceptek eleg egyszerünek tünnek, a google elsö kiadott cikkje szerint (sterilizalas szora) alt az eltevesek egyszerüek, sokan a sterilizalas miatt nem jatszanak teli eltevesekkel.
"2 liter hideg vizzel és hüvös helyen tartom két napig"
Letakartad 2 napig? Fedövel?
(Tehat eddig te nem sterilizalt üvegbe tetted, es megsem peneszesedett meg?? Mert nalam ennel a lepesnel peneszesedett meg a 3. napon, forro vizzel kiöblitett üvegben, emiatt nem ertem.)
Elöször tiszta lábasba teszem a bodzát meg a citromot és a saját fedelével letakarom.
Eddig nem volt mit sterilizálni, mert a lábast nem szokás.
Viszont az fontos, hogy hideg helyen tartsd (akár hütöben is), és hogy ekkor még ne legyen benne cukor.
Amikor a cukor belekerül, akkor felmelegitem és utána töltöm a kiforrázott üvegekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!