Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Süteményrecept leírásában mit...

Süteményrecept leírásában mit jelent az, hogy "vízre állítva"?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 20. 09:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit kell vízre állítani benne?
2012. ápr. 20. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy azt a formát, amiben sütöd a sütit, beleteszed pl. egy tepsibe, és a tepsibe teszel vizet.
2012. ápr. 20. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha a sütésre van írva, akkor egy hőálló edénybe vizet kell tölteni, abba helyezni azt a szintén hőálló edényt, amiben a süti van.

Ha a krémnél írják, akkor egy fazékba vizet raksz, forralod folyamatosan, annak a tetejére teszel egy másik edényt, és abban főzöd meg a krémet (de ezt úgy szokták írni, hogy "gőz fölött".

Szerintem az 1. lesz.

2012. ápr. 20. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Én is a "gőz fölött" technikára gondoltam, de nem voltam biztos benne. :)
2012. ápr. 20. 10:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Könnyebb volna megválaszolni a kérdés, ha tudnánk, milyen szövegkörnyezetben van a leírás, amúgy én is az előbb leírt 2 tecnkia valamelyikére gondolnék, de döntő, hogy miről ír az a recept...(?)
2012. ápr. 20. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!