Több receptben találkoztam már ezzel, és nem értem?
Figyelt kérdés
Zöldségek és hús együtt vannak főzve, párolva aztán úgy írja a recept, hogy ha zsírjára sül, akkor jön a következő lépés. Azt nem értem, hogy ha párolni kell, hogy fog zsírjára sülni?2012. ápr. 13. 19:56
1/6 anonim 



válasza:





Párolás közben elkezd távozni a zsír a húsból,ezáltal a saját zsírjában párolódik meg.
2/6 anonim 



válasza:





Vagyis a zöldség leve is elpárolog és a húsból kisült zsíron fog pirulni az étel.Na akkor szoktam én mindent odaégetni...
3/6 A kérdező kommentje:
végülis már megcsináltam, de mintha főztem volna, fedő alatt, így jó szószos lett. De van olyan recept, ahol ez nem működik. Szóval ilyenkor nem is kéne felengedi sok vízzel, max kevéssel, és abban párolódna. Két dolgot nem értek. Egyik,hogy ha párolódik fedő alatt, akkor nem fő el a leve, így hogy sül le?
Másik, hogy nincs párolóedényem, sima edényekkel is lehet próbálkozni?
2012. ápr. 13. 22:12
4/6 anonim 



válasza:





Csak nagyon kevés vizet szabad hozzá önteni,ha kell inkább utána pótolni,hogy ne égjen le. Bármilyen edényben megcsinálhatod. Fedő alatt is elpárolog a leve. Igaz,figyelni kell,hogy ne égjen le és nem szabad erős lángon párolni.
5/6 A kérdező kommentje:
köszi! Így ha hús van benne az is rendesen megfő, akkor is, ha nincs benne a vízben?
2012. ápr. 14. 14:53
6/6 anonim 



válasza:





A hús is megfő,ha mindig öntesz alá egy pici melegvizet,és lefödöd a lábast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!