Kb. egy hete vettem kürtőskalács sütőt amihez adtak négy sütőfát és egy kis fém tepsit, a receptben az áll, hogy forró olajban kell kisütni a tésztát amit a fára tekerünk. A kis tepsit kell használni a sütéshez vagy más edényt?
Jesszus.. Mi a nyers tésztát szabad tűz felett szoktuk nyáron sütni.
Ha megfigyeled, a kalácsosok is parázs felett szokták lassan forgatva sütögetni.
Szerintem butaság olajba meríteni. Én javaslom, hogy tégy alá szenet, valamit, és a felett süsd meg, ahogy azt kell.
Legalábbis én még nem hallottam soha olajban való kisütésről, pedig mi gyakran csinálunk kürtöskalácsot! :))
Remélem, tudtam segíteni, szép napot!
Természetesen a sütőfát nem lángon kell használni hanem sütőben!A lánghoz van fémcső.
És a csöröge vagy forgácsfánkot kell olajban sütni de az nem kelt tészta mint a kürtőskalácsé.
Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy a fára tekert tésztát rakatnák vele olajba....
De lényegtelen, így is-úgy is butaság, a kürtöskalácsot nyílt láng felett sütjük, nem pedig bő olajban... :) Szóval már itt elvérzett az egész.. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!