Az angolzeller (szárzeller) zöldje is fogyasztható, vagy csak a zellergumó szára?
Figyelt kérdés
A boltban zöldje nélkül árulják, a piacon zölddel együtt. Nem tudom, azt le kell-e vágni róla. Köszi2012. ápr. 13. 17:19
1/6 anonim válasza:
A zeller zöldjéből 1 szálat ugyanúgy belefőzhetsz pl. húslevesbe, zöldséglevesbe, száraz bablevesbe, hasonlókba. Csak ne vágd fel apróra, mert idővel ki szoktuk venni az ételből, csak az íze miatt főzzük bele.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. De akkor nem lehet megenni, ha megfőztem? A zellergumó zöldjét mindig megeszem, nagyon szeretem.
2012. ápr. 14. 00:17
3/6 anonim válasza:
A zeller az egyik legegészségesebb zöldsëgféle közé tartozik.Akár a levelét vagy a gumóját nézed.Mivel vízhajtó hatású,vértisztító és erősiti az immunrendszert.Én nyersen is szoktam fogyasztani a zeller levelet.Nyersen fogyasztva hozzá juthatunk rengeteg c-vitaminhoz. A levelét nyersen felhasználható salátákhoz,de kiváló ízt kölcsönöz főzelékek,leveseknek,mártásoknak is.Hús és tojáspástétomokhoz is illik.
Fontos szerepet játszik a diétás étkezésben is!A levele és a gumója szintén.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de az angolzellert kérdeztem.
A gumosat ismerem én is.
2012. ápr. 19. 13:55
5/6 anonim válasza:
Mindegy, hogy melyik fajta zeller, ugyanúgy ehetö a levele. (Ugyanis ugyanaz a növény, csak más válogatás.)
6/6 anonim válasza:
3 Féle zeller van,de ugyan azt a célt szolgálja!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!