Lefagyasztott meggyet fogunk nagyobb tételben kapni. Nincs fagyasztóm. Hogyan tudom tovább tartósítani?
Figyelt kérdés
meggy, tartósítás2012. ápr. 12. 07:56
1/2 anonim válasza:
Olvaszd ki,és főzz belőle lekvárt,esetleg befőttet. Bár az nagyon megpuhulna.
2/2 anonim válasza:
Megfözöd lekvárnak, vagy elteszed beföttként, fejtett meggyként üvegekbe.
A lekvár sokkal hamarébb kész lesz, mert a fagyasztás miatt nem kell sokáig fözni.
A beföttnél arra figyelj, hogy a fagyasztás miatt nagyon hamar szétfö, csak rakd az üvegekbe, tedd rá a levet és csak forrásig melegitsd.
A fejtett meggynél lehetöleg ne fözd, csak cukrozd le és azonnal zárd le az üveget.
HA tényleg nagy adagot kapsz, akkor nem árt, ha van, aki segit az eltevésben, vagy kérdezz meg szomszégot vagy ismeröst, hogy egy részét nála tudod-e pár napig fagyasztani, hogy ne egyszerre kelljen rengeteget beföznöd (esetleg egy részét odaadod köszönet-képpen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!