Hogyan előzzem meg, hogy a cukros víz forrásnak induljon?
Kukoricát főztem halcsalizás céljából. Egy korábbi alkalommal, már csináltam ilyet, és a tömény cukros lé amivel felöntöttem, egy idő után forrásnak indult (a bugyborékolásból erre következtettem)
Ezúttal saját levében tettem üvegbe, a lé maga valamelyest sós, mert sós vízben főztem, de nem tudom, hogyan előzhetném meg az erjedést.
Mi sohasem raktunk a főzővízbe cukrot!
Másrészt hogyan akarod "félig megfőzni" a kukoricát, ha nem kezded el forralni!
Harmadrészt pedig, ha úgy csinálod ahogy írtam, akkor a rajta maradt lét beissza a kukorica, tehát mint megdagadt szemes terményt vitte a férjem, és szórta a Tiszába, ill. azt rakta a horogra. Nem volt azon akkor már sem tiszta víz, sem cukros víz. Mielőtt kiment volna, bekeverte ezzel az aromával (amit akkor még csak gyógyszertárban lehetett kapni), és vitte!
Persze, lehet hogy más másként csinálja, minden pecásnak megvan a saját titka, amit erősen megtart magának. Az is előfordulhat, hogy 30 év távlatából már én nem emlékszem valamire. Az biztos, hogy a főzés az én dolgom volt! :))
Jáááj bocsi most esett le!
Nagyon elbeszéltünk egymás mellett :D
Forrás alatt cukros erjedést értettem. Mint ahogy a bor (ill. must) a cukor és egyebek miatt elkezd forrni. A főzés az egészen más, az rendben van.
Amit én meg szerettem volna tudni (ezúttal pontosabban kifejtve)
Az elkészült csalimat kis erős pistás üvegbe tettem, aztán az a cukros víz amit ráöntöttem egy idő után aktív forrásnak (erjedésnek) indult. Na ezt a folyamatot akarom én meggátolni :)
Bocsánat a ködös fogalmazásért, valahol az elején félreértettük egymást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!