Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan előzzem meg, hogy a...

Hogyan előzzem meg, hogy a cukros víz forrásnak induljon?

Figyelt kérdés

Kukoricát főztem halcsalizás céljából. Egy korábbi alkalommal, már csináltam ilyet, és a tömény cukros lé amivel felöntöttem, egy idő után forrásnak indult (a bugyborékolásból erre következtettem)

Ezúttal saját levében tettem üvegbe, a lé maga valamelyest sós, mert sós vízben főztem, de nem tudom, hogyan előzhetném meg az erjedést.



2012. márc. 21. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Főzd meg a kukoricát előző este félpuhára síma vízben. Maradjon rajta lé bőven, majd zárd el alatta a gázt és borítsd be! Mielőtt kiviszed a vízpartra, kavarj bele (ha jól emlékszem vanília-aromát használt a férjem), mert a potyka először az illatra megy! Két-három napig ugyanabban az órában csak etetett (beszórta ugyanott, ugyanakkor a vízbe), ekkor még nem horgászott, csak odaszoktatta a halakat. Majd csak az utána következő napokban kezdett ténylegesen horgászni.
2012. márc. 22. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Megfogadom a praktikát, ellenben a kérdésem továbbra is él, hogyan tudnám megelőzni, h. a kész (horogcsalinak szánt) kukorica, a cukros lében (vagy maga a cukros lé) erjedni kezdjen?
2012. márc. 22. 13:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi sohasem raktunk a főzővízbe cukrot!

Másrészt hogyan akarod "félig megfőzni" a kukoricát, ha nem kezded el forralni!

Harmadrészt pedig, ha úgy csinálod ahogy írtam, akkor a rajta maradt lét beissza a kukorica, tehát mint megdagadt szemes terményt vitte a férjem, és szórta a Tiszába, ill. azt rakta a horogra. Nem volt azon akkor már sem tiszta víz, sem cukros víz. Mielőtt kiment volna, bekeverte ezzel az aromával (amit akkor még csak gyógyszertárban lehetett kapni), és vitte!

Persze, lehet hogy más másként csinálja, minden pecásnak megvan a saját titka, amit erősen megtart magának. Az is előfordulhat, hogy 30 év távlatából már én nem emlékszem valamire. Az biztos, hogy a főzés az én dolgom volt! :))

2012. márc. 22. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Jáááj bocsi most esett le!

Nagyon elbeszéltünk egymás mellett :D

Forrás alatt cukros erjedést értettem. Mint ahogy a bor (ill. must) a cukor és egyebek miatt elkezd forrni. A főzés az egészen más, az rendben van.

Amit én meg szerettem volna tudni (ezúttal pontosabban kifejtve)

Az elkészült csalimat kis erős pistás üvegbe tettem, aztán az a cukros víz amit ráöntöttem egy idő után aktív forrásnak (erjedésnek) indult. Na ezt a folyamatot akarom én meggátolni :)


Bocsánat a ködös fogalmazásért, valahol az elején félreértettük egymást :)

2012. márc. 22. 18:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert a vízben levő cukor erjedésnek indul ugyanúgy, mint amikor a bor készítésnél, megfelelő hőfok esetén automatikusan beindul. Mondom, hogy ne tégy bele cukrot!
2012. márc. 22. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!