Ne nézzetek hülyének! Azt értem, hogy 20 liternyi forró leves leolvasztja a hűtőt, de például egy tányérnyi kaját sem szabad? Van olyan, hogy lefekvés előtt még nem hűl ki a kaja, és kénytelen vagyok kint hagyni egész éjszakára. Jelenleg egy őzgerincformám van tele stefáni szelettel, és mindjárt fekszem le aludni. :)
Bocsi, hogy hülye vagyok, de mentségemre legyen szólva 25 éves pasi vagyok, nem rég költöztem külön, és még tanulom a háztartásvezetést. :)
Ha még meleg az a Stefánia semmi baja nem lesz reggelig. Mivel a hűtő egy hőszigetelt alkalmatosság, ha beleteszel valami meleget, az a benti hőmérsékletet igencsak megváltoztatja. Ezért előbb lehűtjük, amit be akarunk tenni.
2012. febr. 13. 21:12
2/12 anonim válasza:
Így van, ahogy előttem írták:
tartósan felmelegítheti a hűtő hómérsékletét
nagyobb baj, hogy pára keletkezik a hűtőben
sokat fog fogyasztani
Megoldás lehet ha előtte hidegvízes lavorba helyezed a cuccot, vagy az ekélyre ha van.
Ha nem túl sok meg nem túl meleg meg nagy a hűtő, akkor azért berakhatod :)
2012. febr. 13. 21:20
3/12 anonim válasza:
Nincs erkélyed? Takard le valamivel és rakd ki. Ha kint hagyod, akkor ne hagyd fűtőtest közelében. Esetleg amíg zuhanyzol, vagy megnézed az esti műsort addig állítsd hideg vízbe, és utána rakd be. Én személy szerint akkor már inkább beraknám langyosan a hűtőbe, de húst tojással semmiféleképp sem hagynék elől.
2012. febr. 13. 21:23
4/12 anonim válasza:
Bocsi, most nézem, hogy az előttem levők már leírták ezeket. :) Mindegy, én akkor sem hagynám kint, próbáld kicsit lehűteni azért.
2012. febr. 13. 21:24
5/12 anonim válasza:
Sült hús, főtt, aztán sütött tojással. Ugyan már, mi baja lenne reggelig?
2012. febr. 13. 21:25
6/12 anonim válasza:
Azt mondtam, hogy ÉN nem kockáztatnék és hagynám elől, de nekem kisgyerekem van és érzékeny gyomrom. Nem gondolom, hogy megrohad és reggelre folyni fog meg zöld penész fogja borítani, de ennyi idő alatt simán elszaporodhat benne bármi.
2012. febr. 13. 21:38
7/12 anonim válasza:
Többet fogyaszt,és bejegesedik.
De emiatt én kinn nem hagyom a kaját,lehűtöm amennyire tudom,aztán hűtőő,mayx le kell olvasztani hamarabb,meg több a villany 100forinttal.
25/N
2012. febr. 13. 22:04
8/12 anonim válasza:
Én ha fekszem és meleg a kaja simán beteszem.Maax a hüttöm többet fogyaszt,de semmi baja nem lesz.3 gyermekem van,én sem ölném meg öket,de a betett kajától,még soha nem voltunk betegek.Csak a fogyasztás miatt szokták megvárni.Max tekerd eggyel föjebb a fokot enyi,aztán reggel vissza veszed.
2012. febr. 13. 22:10
9/12 anonim válasza:
Én konkrétan egy tányér frissen főt kaját rendszeresen berakok a fagyasztóba.
Általában a fiam már akkor toporzékol hogy enne amikor még fő a kaja, így amikor kész, az övét kiszedem, be a fagyóba gyors fagyasztásra kapcsolok és 3 perc múlva eheti.
Még eddig semmi baja nem volt a fagyómnak, sem a hűtőnek.
De ha torta krémet csinálok pudingból, azt is bedobom a hűtőbe, hogy gyorsabban kihűljön annyira hogy a krémet kikeverhessem.
:)
2012. febr. 14. 06:15
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt meg külön, hogy egy tahó sem írt. Kis hazánkban ez meglepő. :D Nagyjából kikörvonalazódott amúgy, hogy mi az amit még lehet, és mi az amit nem. :) Szóval hasznos volt! Amúgy a stefániát beraktam a hűtőbe. :) Ment a zöld kéz mindenkinek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!