Ha felfőzöm a csapvizet, akkor eltűnik az a klóros/fémes íz belőle?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem bírom meginni a vizet,(csak az ásványvizet) mert attól a klóros és fémes íztől rosszul vagyok. Viszonot azon gondolkoztam, hogy ha felfőzöm a vizet, hagyom lehűlni, és utána iszom meg, akkor jó íze lesz-e.(?)2012. febr. 12. 20:24
1/4 anonim válasza:
A klór már 50 fokon öt perc alatt teljesen eltávozik a vízből.Hogy milyen fémes ízt érzel azt nem tudom de ha vas azt hiába forralod viszont ha szénsavat teszel bele akkor a vas elég kellemes ízű lesz és a vas szükséges ásvány sokszor hiányzik.
2/4 anonim válasza:
Semmit nem kell tenned, engedd ki egy kancsóba, hagyd állni fél-másfél órát, nem lesz benne a klór. A fémes íz, ha van így is, úgy is marad...
3/4 anonim válasza:
lehet hogy a víz sugárfertőzött :D
4/4 A kérdező kommentje:
Hogyne, biztos sugárfertőzött :) (Viszont nagyimnál már fehér víz folyik, olyan klóros az egész.)
Köszönöm a válaszokat. Azt a fémes ízt nem igazán tudom meghatározni, lehet hogy csak a klór valami mellékíze, vagy csak a csap íze, de egy karsztvízhez képest mindenképp van benne ilyen mellékíz.
2012. febr. 13. 18:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!