Rossz a Húsdarálom? Vagy csak béna vagyok?
Fasírtot akartam csinálni ma este, elfelejtettem venni darálthúst, de a fagyóbvan volt egy adag hús, úgy gondoltam hogy ezt ledarálom.
Darálás közben nem olyan szép gilisztaszerűen jött ki a hús hanem mócsingokban.Mi lehet a probléma? a daráló ezer éves kézi daráló, én még soha nem daráltam húst, lehet hogy kiolvasztott húst nem szabad darálni? vagy nem olyan sertéshús volt amit lehet darálni( pl sertésszűz)?
Most költöztünk külön és még csak most tanuljuk a konyhai praktikákat.
Minden húst lehet darálni,azt is,ami előtte fagyasztva volt.
Szerintem kihagytad (vagy hiányzik) belőle a kés elől a tárcsát.
Lehet hogy életlen a daráló.
De az is lehet hogy semmi baja csak éppen nagy lyukú a rosta amin darálod(kolbásznak való hús), akkor daráld le kétszer.
Gilisztaszerű végeredményt csak az apró lyukú rostán darált hús esetében kapsz.
A sertésszűz tökéletes darálni való hús, és kiolvasztott húst is lehet nyugodtan darálni.
Sertésnél nem jellemző a darálhatatlan hús.
Azt a húst problémás ami inas, pl a csirkecombhús.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!