Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hol lehet jó minőségű konyhaké...

Hol lehet jó minőségű konyhakéseket kapni?

Figyelt kérdés
Hol lehet és milyen márkát ismersz,amivel nagyon jól lehet dolgozni(kézre áll,éltartó,jól tisztítható stb..)?
2011. dec. 4. 10:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
boltban lehet kapni jó minőségü késeket. ha ilyen nehéz volt neked erre a válasz akkor a google is segíthetett vna na mind1. csőővázz
2011. dec. 4. 15:12
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Wüsthof (solingen germany) - ez van ráírva.

nagyon szeretem, kézre áll, éles, jó bontani is, meg húst vágni is.

A dkeszi auchan üzletsorán van egy késes, ott vette a párom.

2011. dec. 4. 16:00
 13/17 A kérdező kommentje:

Látom a diákok is hazaértek közben az iskolából :)).

Google-os kommentelő linkelj már be légyszíves olyan kést aminek az a márkaneve hogy "SOLINGEN".

NE olyat aminek a nevében szerepel a "Solingen" kifejezés,mert mint írtam az a solingeni minőségra utal(na,de amúgy szart sem ér,mert a kínai késre is rányomják sokszor hogy solingeni minőség).

Várom akkor a "SOLINGEN" kést,tényleg kíváncsi vagyok rá!

2011. dec. 4. 16:01
 14/17 doboszoli ***** válasza:
71%

Ha beleszólhatok..

A Solingen valóban késmárka (is).Fenőacélt is gyárt. Bele van gravírozva az eszközökbe a Solingen márkanév.

Miután nap mint nap késsel dolgozom, fogadjátok el ezt "ítéletként".

Hasonlók (és jó drágák) az F.Dick,a Mora, a Viktorinox és társai. Nekem használat szempontjából a Swibo a király, természetesen a hozzáillő acéllal.

Ám konyhára kár ennyit kiadni késre. Egyetértek a Fiskars nagyon kedvező ár/érték arányával.

Inkább a különböző műveletekre érdemes több kést tartani.

A zománcos tepsiben összevágott süti után nehezen fogtok boldogulni a hús szeleteléséve, csinosításával.

13-as szalonnázó késsel mi sem csontozunk.

2011. dec. 4. 16:53
 15/17 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok megint.

Eddig olyan késsel nem találkoztam amit nem kellett élezni, pedig még a mocsokdrága Tupperware késekre is azt állították, hogy "önélező"! Na olyan pedig nem létezik.

A legjobb késeket is meg kell fenni használat előtt! Van egy jó acélom, és a Fiskars-okat is meghúzom rajta néhányszor mielőtt nekiállok valamit vagdosni.

2011. dec. 4. 17:17
 16/17 anonim válasza:
Victorinox, sabatier, vagy global en sabatiert es victorinoxot hasznalok, hozza pedig fenokovet es egy gyemant acel elezot
2011. dec. 15. 21:01
 17/17 anonim ***** válasza:

attól függ.

Először nem árt eldönteni hogy a japán vagy az európai kések állnak közelebb hozzád.

Ha európai akkor Zwilling, Dick a két vezető szerintem.

Ha japán ott már nehezebb dolgodvan, mert rengeteg prémium márka van, és töbnyire tleg megérik az árukat.

Pl. Kai, Tojiro

2015. ápr. 16. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!