Hogyan tudnék sütni mérleg nélkül?
2,5 decis bögrébe öntve a liszt, megkocogtatva, hogy tömör legyen, és színig töltve 20 deka. a porcuki szintén.
a kristálycukor lazább, abból kevesebből is megvan a 20 deka.
Végszükség esetére:
1 csapott evőkanál liszt = 1 dkg
1 csapott evőkanál cukor = 1,5 dkg
Amúgy van olyan mérőpohár, amin nem csak űrmérték, de súlymérték is van, külön lisztre, cukorra. Nézd végig őket a konyhafelszerelési polcon, egyet tuti találni fogsz.
Mivel az evőkanál-méretek között is van különbség, egy alkalommal azt csináltam, hogy:
a bontatlan csomag lisztet, cukrot megmértem, hogy hány cm, kiszámoltam, hány cm-nek kell a zacskóban maradnia ahhoz, hogy a nekem szükségeset ki tudjam szedni, és a centivel mértem a zacsi oldalát.
Egészen jól elboldogultam. :)))
Nem a méréssel lehetett a gond, hanem a sütéssel. Kisebb lángra (hőmérsékletre) kellett volna venni, amikor érezni kezded az illatát. És ha lehet, akkor állítani azon, honnan jöjjön a meleg...mondjuk ez légkeverésesnél lehet, gázosnál nem.
Ha sütsz, akkor kb 180 fokon kezd, alsó sütéssel, majd 15 perc elteltével (amikor megcsap a süti illata) vedd vissza, és kb 10 perc múlva tedd át felsőre. Túpróbáig sütni. Ja és persze előmelegíteni a sütőt, a tepsit középre tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!