Érdemes nekiállnom mérleg nélkül sütni?
Persze, csak nyugodtan :)
Max nem sikerül elsőre, de az sem valószínű :) ha van már sütési tapasztalatod, akkor azért kb sejted, milyen állagú tésztát kell kapnod, aztán adsz hozzá még amit kell :)
Jóhogy :) én mindig úgy csinálom, de az hagyján, én kis kezdő csitri vagyok - de édesanyám is...
Evőkanál púpozva az lisztből és cukorból is kb 2 deka (ez úgy lehet, hogy a lisztből sokkal nagyobb "púp" marad rajta), sztenderd vizespohár 2 decis, stb. ... vajra, margarinra rá van írva, hogy mennyi eredetileg, ha negyed kilós a kocka és neked 5 deka kell akkor elötötdölöd...
Nekem még olyan is volt, hogy beleraktam a kalácsba mindenből az előírt mennyiséget (voltam vagy 13 éves),és csak nem akart normális állaga lenni, na, pont jött a nagyanyám, elpanaszoltam neki, ő meg zsupsz belevábott még kb egyharmaddal több lisztet, amíg úgy nem nézett ki, mint egy jólnevelt tészta - és pont jó lett.
Köszönöm mindenkinek a választ...:) Sütöttem már jópár dolgot, de megerősítést vártam, ugyanis nincs mérlegem az új házban, így nem mertem nekiállni..:)
Próbálkozni fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!