Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A mákos gubát hogyan szoktátok...

A mákos gubát hogyan szoktátok csinálni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
Ha van maradék száraz kifli azt felkarikázom, leöntöm egy kis vaníliás tejjel, vajon jól átpirítom és megszórom cukros mákkal.
2009. máj. 12. 12:21
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
1 l tejhez keverek 2 cs. vaníliás cukrot és ízlés szerint porcukrot. A kiflit karikára vágom, megszárítom.Szűrőbe teszek pár kiflikarikát, belemerítem a tejbe, hogy átigya, de ne ázzon szét. Egy kivajazott jénaiba rakok egy réteg kiflit, rá porcukros mákot, majd ismét kifli, rá mák stb. A végén meglocsolom egy kis édes tejjel és mézzel, majd irány a sütő. Magas lángon kb 15 percig sütöm. Jó étvágyat!
2009. máj. 12. 12:22
 3/4 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Én az alap mákosgubára (szintén a tejjel leöntős verzió, csak én a kiflirétegek közé is szórok cukros mákot) szoktam főzni egy vaníliapudingot, ráöntöm, hűtőbe teszem, és ha megdermedt, úgy vágom fel jó nagy kockákra :) A család szerint isteni, kicsit eltér a megszokottól.

Üdv :)

2009. máj. 12. 12:59
 4/4 anonim ***** válasza:
76%
Mi nem szárítjuk meg a kiflit, csak simán felkarikázzuk, tejet melegítünk vaníliás cukorral, és cukorral, abba beledobunk egy marék kiflit, majd szűrővel a porcukorral elkevert mákra szedjük ki. Mi nem rétegezzük, hanem rendesen beleforgatjuk. Mindezt addig, amíg van kifli, de mindig beleforgatjuk a mákba. Anyu magának mindig rak rá mézet, a többiek nem. Én pedig kifejezetten úgy szeretem jobban, ha a kifli jól megszívja magát tejjel, és nem olyan száraz.
2009. máj. 12. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!