Megromlik a csirkehús, ha a mikroban olvasztom fel?
"Ugyanakkor csak hűtőszekrényi körülmények között, ill. hőmérsékleten szabad felengedni, hogy a felengedtetés fokozatos legyen, esetleg mikrohullámú készülékben. Amennyiben akár hideg, akár meleg vízben történik ez a művelet, maradnak az élelmiszerben "hideg pontok". Így megkezdve a hőkezelést a főzés, ill. sütési művelet nem biztonságos. Nem beszélve arról, hogy az így kezelt hús íztelen lesz a vízben való kilúgozódás miatt.
A leghibásabb konyhatechnikai eljárás, ha ezt a műveletet szobahőmérsékleten, ill. "konyhahőmérsékleten" végezzük el. Ilyenkor az utószennyeződést a rovarok, a cseppfertőzés, por, a páralecsapódás okozza, ami mind-mind élelmiszer-ártalom kialakulásához vezethet."
Idézet: Horváth Gabriella, főiskolai docenstől
Szóval oké a mikrózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!