Szeretném visszafogni a konyhai kiadásainkat. De hogyan?
Egy átlagos heti menünk így néz ki:
H: gulyásleves
túrós és kakaós palacsinta
K: gulyásleves
krumplis tészta virslivel
Sz: zöldségleves májgaluskával
rántott csirkemell sültkrumplival
Cs: sült karaj finomfőzelék
P: tejszínes pulykaraguleves
rántott máj, sajt rizi-bizi
Sz: tejszínes pulykaraguleves
baconbe tekert csirkemell krumplipüré
V: rántott tengeri hal burgonyakrokettel
Emellé reggeli általában kenyér, vagy péksüti, felvágott, sajt, zöldségek, a vacsi is ilyesmi esetleg bundáskenyér, rántotta, virsli, vagy ha marad az ebédből akkor az.
3 és 1 éves gyerekek uzsira tejes finomságot kapnak, ezzel letudva az édesség is, pl tejszelet, puding, túró rudi + gyümölcs.
Kétnaponta veszek 1 l tejet, csapvizet iszunk. Heti 2-3* egy üveg sör, havi 1-2* pizza.
Hetente 15000 ft-ot költök a fenti kajákra, plusz férjem napi 4-500 ft-ot a napközbeni kajájára.
Lehet ez alá menni úgy, hogy továbbra is sok húsos kaját együnk, vagy más is ekörüli összegből jön ki?
Köszi!
Hétfői menü jó
Keddi menüből kivenném a virslit
Szerdai csirkemell helyett inkább ránts lapockát és főtt burgonyával tálald (ehhez nem kell olaj és olcsóbb az egész burgonya, mint a félkész szalmaburgonya)
Csütörtök: sült tarja vagy sült csirkecomb legyen karaj helyett
Péntek: leves helyett frankfurti leves + rántott máj maradhat sajt menjen rizi-bizi oké
Szombat: főtt lapocka (levesben) mellé krumplipüré + paradicsom, sóska vagy parajszósz
Vasárnap: maradhat
Ha van helyed, és tudsz tárolni, érdemes nagyobb mennyiségben alapélelmiszereket venni. Pl lisztet, cukrot,tésztát, rízst. Néha ki lehet fogni, és tart egy darabig, amíg elfogy. Az időközbeni áremeléseket ki tudod küszöbölni.
És ott a piac. Ahol alkudni is lehet, ha nagyobb mennyiségben vásárolsz. Ha van helyed, le tudod fagyasztani akár az alapanyagokat, akár a kész ételt.
Szia!
Készíthetsz olyan ételeket is, amik szószosak és több a járulékos anyag is, azaz pl. gombás csirkeragu, kukoricás (mexikói) pulykaragu stb.
Így a hús- részt helyettesíteni tudod gombával, kukoricával, lecsóval, cukkinivel stb.
Ezen kívül,ha sonkát vesztek lehetne nagyobb tételben, hiszen az olcsóbb szokott lenni.
A nyersanyagokat akkor célszerű megvenni mikor olcsóbb és feldolgozni, lefagyasztani és akkor elővenni, mikor drágább ..
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!