Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pasi+konyha+kevés tapasztalat....

Pasi+konyha+kevés tapasztalat. Praktikák?

Figyelt kérdés

Na szóval:

1.) Főzök magamnak tésztát, kislábasban. Rendesen kevergetem, de mégis leragadt a tészta a lábas aljára, 1 napi áztatással jött le. Mit csinálok rosszul? (kb 15 deka tészta volt, magamnak főztem meg előre a napi kajámat reggel, a kislábasban kb 1 liter víz lehetett, és rozsdamentes acélból van, rendszeresen sikálom, szóval tiszta.)


2.) Ugye azt jól sejtem, hogy rizst és tésztát nem szabad fedő alatt főzni, mert akkor kifut és megemelgeti a fedőt, és bekoszolja a tűzhelyet? És nem tudom olyan kicsire venni a lángot, hogy ne fusson ki, de forrjon is.


3.) Vadiúj kávéfőzőm van, ilyen "kotyogó". Rendesen beszorítom, de mégis oldalt is jön a kávé belőle, de kb a 90%-a azért a jó helyen folyik ki (fent) a gumi is vadi új benne. Mit tegyek? Ja, és marad egy kis víz az aljában miután kifőzte a kávét. Ez normális?


4.) Amikor mosogatok, mindig csupa víz a mosogató medencén kívül is minden. mindig körbe kell törölgetnem. Ugye ki-be zárom a csapot, odanyúlkálok vizes kézzel. Plusz a mosogatószerért is. Hogy lehet ezt úgy csinálni hogy ne legyen csupa víz minden?


2011. szept. 20. 12:42
1 2
 11/18 menta34 ***** válasza:

Khm. Egy pasi kell megmondja a frankót?:D


1.) ne hideg vízbe tedd be, ha forr keveri magát és nem ragad le :D

2.) nem kell fedő, egy rongy és letörlöd, max 20 másodperc

3.) koszos valami és nem jól tömít nézd meg... a kávé se jó ha a tömítésre megy, lehet, hogy azt szóród rá, túltömöd vagy ilyesmi

4.) lásd 2. válasz:) töröld le:) másnál is ilyen. Állóvízben meg ne mosogass szerintem :)

2011. szept. 20. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:

Jah,azt nem irtad,hogy zacskós rizst készitesz...

Inkább készits normális rizsből,ezt a vacakot dobd a kukába!!Igen a rizst az elején kell pritani 3 percig utána felöntöd dupla mennyiségű forró vizzel és egy pár percig párolod a fedőt féloldalasan teszed rá!Utána teljesen lefeded,és a gőzben 20 perc alatt megpuhul!

2011. szept. 20. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:

1, Ne lábosban főzd a tésztát, hanem fazékban, bő vízben, Ne csak éppen ellepje. Ha felforrt a víz, öntsd bele a tésztát, és lobogó vízben főzd néhány percig, ha bizonytalan vagy vegyél ki egy szemet, kóstolgasd, hogy elég puha -e már, amint puha azonnal szűrd, kicsit se főzd tovább.

2, Rizst lábosban kevés olajon pirítod. Használhatsz olíva olajat is, kevés kell belőle, szóval ha diétázol, sem fogsz ettől meghízni. Folyamtatos kevergetés alatt megpirulnak a szemek, ne várd meg míg barnul, hanem amikor minden szem egyformán fehér, öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Ekkor már lefedheted, kisebb lángra veszed és megvárod, hogy lefőljön róla a víz. Ha még akkor is keménynek tűnik, még önts rá vizet és azt is főzd le.

Gyakran kóstolgass amíg nem érzel rá ezekre a dolgokra.

3, Ha vadiúj a kávéfőződ, akkor nem lehet vízköves ugye? Vagy mégis hibás a gumi. Vagy ferdén szorítod meg.

4, A mosogatás már csak ilyen :-)

2011. szept. 20. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:
Miért, miben lehet a rizs a zacskón kívül? én ilyen 1 kilós, nejlonzacsis rizst főzök. De nem értem mi a különbség.
2011. szept. 20. 13:26
 15/18 anonim ***** válasza:
A többiek biztos a gyorsrizsre gondoltak, amit zacsistul kell főzni.
2011. szept. 20. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:

"zacsistól kell főzni" LOL :-) meg még két cipőfűző tészta helyett... mi van itt, indul a bakterház? Abban a filmben volt minden bigyó a levesbe főzve.


Kösz, inkább nem főzök zacsit. xD

2011. szept. 20. 13:44
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen,gyorsrizsre gondoltam....,azt hittem olyat főzöl,de akkor ezek szerint nem.Akkor úgy főzd ahogy javasoltam,garantáltan finom rizst fogsz kapni!!
2011. szept. 20. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:

1, Lobogó, forró vízbe tedd, és azonnal keverd meg. És a főzés elején kb még vagy 2 percig.

2, Szabad fedő alatt főzni, csak számíts arra, hogy kifuthat. Amit tehetsz ellene, hogy:

- jó nagy lábosban főzöd,amiben van hely, ha fut vagy emelkedik a anyag

- időben tartalékra veszed és kavargatod

3, Valami a tömítéssel nem stimmel.

4, Ha valamit vizes kézzel megfogsz, az is vizes lesz. Ezen ne csodálkozz! Én nem folyó víz alatt mosogatok, és semmi bajunk...És ez így van, amióta az eszem tudom, és lassan a 38-at töltöm.


Üdv!

2011. szept. 20. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!