Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Erősebb lesz a kávé, ha...

Erősebb lesz a kávé, ha tovább főzöm a kotyogóban?

Figyelt kérdés
2011. szept. 18. 15:21
1 2
 1/13 anonim válasza:
Elég ha a kotyogóban lefőzött kávét újra felforralod és már erősebb.
2011. szept. 18. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Mivel elforralod belőle a vizet, igy biztos hogy erősebb lesz. De szerintem az ize is teljesen megváltozik, olyan lesz mintha megégett volna.
2011. szept. 18. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Kevesebb vizet kell belerakni alulra és tele kell kávéval tölteni és így erős lesz.Mi így szoktuk és nagyon erős a kávénk.Amúgy a kávé minősége se mindegy.Mi sárga Thcibót vagy hogy kell írni használunk.
2011. szept. 18. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Inkább kevesebb vízzel főzd le, mint forrald, mert tényleg égett íze lesz!
2011. szept. 18. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly nyáron vettem kotyogót. Kb. fél évembe került, mire rájöttem, hogyan lehet vele erős kávét főzni:

Amikor hallod, hogy felforrt benne a víz, vedd le alatta a gáz lángját egészen picire, hogy nagyon lassan jöjjön át a víz a kávén. Akkor kapsz igazán erős kávét. Ha gyorsan átfolyik, akkor csak híg lötty lesz.

2011. szept. 18. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 doboszoli ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. A titok a lassú főzés.
2011. szept. 19. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Annak,aki 'igazi'kávét akar inni:3-5 féle kávészemet keverünk össze,s saját darálós kávéfőzőt használunk! Ui. a 'kotyogó'~110°-on,3 bar-ral, míg a drágább,de igazi főző 86°-on,10-11 barral dolgozik, így a csersav marad a zaccban!A kávé sokkal ízletesebb,finomabb és gyomorkímélőbb lesz-egészségtekre! Deni-papi
2011. szept. 19. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Hogy lehet "tovább főzni"?Ha lejött,utána már csak az üres kávéfőzőt melegíted jobban!
2011. szept. 25. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Úgy, hogy nagyobb lángon a kotyogó felforrósodott felső részében tovább forr a lefőtt kávé.:)

2011. szept. 25. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim válasza:

Azt tartom jó erős kávénak, amelyiket takarék lángon főzőm fel, de hideg vizet teszek a kotyogóba, és úgy töltöm meg a kávéval, méghozzá nem tömöm agyon.

Nem forralnám fel újból, senkinek a helyében sem, mert már akkor más lesz, és egy idő után úgy érzi, hogy ég a gyomra! Az újra forralt kávét senki se igya meg!

2011. szept. 25. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!