Ikrásodó mézzel mit tegyek, hogy megmaradjon selymesnek?
Inkább a cukor kezd kiválni belőle nem?
Forralj fel vizet egy lábosba. Majd vedd le a tűzről, és tedd bele a mézet üvegestől.
2. vagyok.
Pontosítanák, mert félreérthető lett. A víz már ne legyen forró, csak (jó) meleg. Szóval akár felforralni se fontos.
Takito!
Én is ebben a tévhitben éltem , amíg egy méhészmester barátom fel nem világosított, hogy az "igazi", adalék,és hígításmentes méz kristályosodik.
Olyan mézet vettem, ami maximálisan "igazi".
A méhek semmilyen gyógyszert nem kapnak, saját mézükön telelnek át, és semmilyen hőkezelő eljárást nem alkalmaznak a csomagolás előtt (csak kipergetik a mézet és megszűrik).
Akkor nem szóltam, sőt, köszönöm, hogy ma is tanulhattam valamit.
Még egy kérdésem lenne. Minden valódi méz FELTÉTLENÜL kristályosodik egy idő után?
Mert van itthon két üveg (az egyik repce, a másik gesztenye) és eszük ágában sincs kristályosodni, pedig nem tegnap vettem egyiket sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!