Kaptam egy Zepteres kézi húsdarálót. Miféle húsból érdemes darálthúst csinálni (pl töltött paprikához, fasírthoz), úgyértem a csirke melyik részéből, és esetleg a csontot is bele kell, vagy bele lehet darálni?
Csont? Isten ments!
Ha csirkéből szeretnéd a bőrét is vedd le szerintem. Mell, de inkább comb csontozva, mert a mell nagyon száraz lenne fasírtnak. Lehet vegyesen is.
De ezekhez az ételekhez a sertés optimálisabb: lapockából legízletesebb szerintem a fasírt és a darált húsos ételek.
Szia!
Én mindig lapockát darálok, az a legjobb (van benne egy kis zsírosabb rész is, abból bármit elkészíthetsz, bolognait, fasírtott, töltött kápit, töltött paprikát, mindenhez jó.
A pulykának én mindig érzek vm mellékízét, azt nem szeretem, a csirke meg elég száraz, főleg a melle.
Mondjuk, ha hortobágyi húsos palacsintát csinálsz, ahhoz kész csirkepörköltöt darálj le (persze csont nélkül), mert ahhoz viszont csirke kell (de vegyesen, a legjobb combból, én mivel főtt, a bőrét sem szoktam levenni, csak a csontot veszem ki belőle).
Darálok is, nem tudom, miért kell beszólni, nyilván okom van rá, hogy magam akarom darálni, illetve magamnak KELL darálnom a húst.
A többieknek köszi szépen, úgy csinálom, ahogy mondjátok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!