Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem szabad ezt?

Miért nem szabad ezt?

Figyelt kérdés
miért nem lehet visszafagyasztani azt az ételt amit már egyszer kiolvasztottál????
2011. aug. 23. 16:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Amikor felolvad, akkor a jégkristályok szétszakitják a sejtfalakat, emiatt könnyebben elkezd romlani az élelmiszer, és ez a folyamat AZONNAL megindul a kiolvadás után, csak ha megfözöd, akkor még nem lesz belöle bajod. Ha visszafagyasztod, akkor a bomlás csak megáll, de a következö alkalommal amikor kiolvasztod, akkor folytatódik és lehet benne annyi bomlástermék, hogy megbetegszel töle.


Ha kiolvasztottál valamit ÉS megfözted, utána természetesen le szabad fagyasztani, mert a hökezelés fertötlenitette.

2011. aug. 23. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Mert ahogy kiolvasztod, közben elszaporodnak benne a baktériumok és hiába fagyasztod újra, megromolhat könnyen.

Bár egyébként én fagyasztottam már vissza spenótot és nem lett baja, de nagy a kockázata.

2011. aug. 23. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!