Neveztetek már át ételt, úgy értve, hogy pl baráti
vagy családi körben egy ételnek saját neve van?
Figyelt kérdés
remélem érthető a kérdés
Mi a barátaimmal a krumpli salátát orgazmus salátának hívjuk.
2011. júl. 22. 18:36
1/9 anonim válasza:
kockapörköltnek hívom gyerekkorom óta a sertésből, vagy marhából..stb készült pörköltet, mert azt kockára vágjuk, tehát a nem szárnyas pörit:)
Nem olyan eredeti mint a ti salátátok...de az enyém:)
2011. júl. 22. 18:47
2/9 anonim válasza:
mikor kicsi voltam nagyon szerettem a forró zsírral leöntött sült csirkét,azért lett izu féle sültcsirke.
az unokatesóm meg a rántott húst hívta kalapáltnak.
2011. júl. 22. 19:01
3/9 anonim válasza:
Nem pont idevág, de 1x azt akartam mondani, hogy orsi csirkemell sonkát vegyünk, de az jött ki, hogy orcsit :D
2011. júl. 22. 21:59
4/9 anonim válasza:
Még általános iskolás voltam, amikor egyszer eljött hozzánk az egyik barátnőm és megkínálta anya gumiszelettel. ( [link] tetszett neki, hogy el is kérte a receptjét, hogy az ő anyukája is meg tudja majd csinálni. Aztán amikor elkészítette, mondta nekem a suliban, hogy már az ő anyukája is tud olyan plattyogós sütit csinálni (mert ez ilyen kocsonyás, remegős édesség). :) Azóta mi is plattyogós sütinek nevezzük itthon.
2011. júl. 22. 23:26
5/9 anonim válasza:
*Annyira tetszett neki :)
2011. júl. 22. 23:27
6/9 anonim válasza:
Van az a puffasztott kenyér (tudjátok ilyen fogyis), m azt hami-haminak hívjuk.
2011. júl. 23. 08:51
7/9 anonim válasza:
A kocka krumpli kocka hús=Brassói
A medúzás víz=citromos limonádé
Most más nem jut eszembe de biztos van még.
2011. júl. 23. 12:52
8/9 anonim válasza:
Van egy virsli puffancs receptem, amit ha barátok jönnek mindig mártogatóssal készítem (ketchup alapú fokhagymás fűszeres mártás, ez saját recept)
Így lett "véres ujjak" a neve, már a szüleim is így hívják, amikor elkészítettem nekik nálu, és elmondtam a többiek hogy nevezik :)
2011. júl. 24. 15:45
9/9 anonim válasza:
hát mi az italokat szoktuk inkább átnevezni :D az ásványvíz pl. áfás víz, a kóla az kátrányszörp... :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!