Nagyon muszáj behűteni a bort? Annyit vettem Egerben h nem fér be a hűtőbe és sajnos nem családi házban lakok.
Nem, de azert a szobahomerseklet sok lesz neki. Lepcsohaz, spajz, huvos szoba, mittudomen.
De vegso esetben az is bevalik, ha uvegben beteszitek egy reszet a hutobe, a tobbit meg megisszatok par napon belul.
Gondolom, nem akarod mindet egyszerre meginni. Tegyél mindig csak 1 vagy 2 üveget a hűtőbe.
Palackot. :)
"majdnem mindenhol tárolhatod, hiszen a boltokban is kint van a polcon."
De azok palackosak. Nem derül ki hogy a kérdező mit vett.
B.zki tél van. :) Fogyasztás előtt fél órával kikötöd az ablakba a palackot, oszt máris jó. (Hogy fogantyúhoz, vagy elválasztóhoz, azt már rád bízom.) Ez a "kolesz-módszer". Akkor jó, ha városban laksz emeleten és más nem fér hozzá így. Ennyire egyszerű a természetes hűtő. (Aztán vigyázni hogy fél óra legyen, ne egész éjszaka és elfagyjon az értékes nedű.) Ha meg földszinti lakás pl., ami utcára, vagy köztérre néz, akkor marad a spájz.
Egészségedre. :)
Egyébként fogyasztás előtt nem kell igazán behűteni, sőt a jó boroknak meg is árt, ha rendesen lehűtik.
A lényeg, hogy "pincehőmersékleten" legyen tárolva és fogyasztáskor is akörül mozogjon.
A jó bort pincehidegen kell tárolni, és úgy kell forgatni, hogy a kupak-dugót áztassa. Azért, mert a dugón keresztül (a kupak mellett) a levegő beszivárog, amitől romlik a minősége.
A boltiban van tarósító, azért, hogy állítva, és melegebb helyen is tárolható legyen, de ez a szer a minősége rovására megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!