Most fogok elkezdeni megtanulni főzni. Nektek mi volt az első étel amit sikerült elkészíteni?
Természetesen főzésről, sütésről van szó, a vajas kenyér már nekem is megy. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mi az amivel érdemes először próbálkoznom.
22L
Határozottan emlékszem rá, hogy palacsintát sütöttem először, teljesen egyedül. :) 8-9 éves lehettem.
Persze már azelőtt is segítettem a konyhában, például rántást csinálni, dehát az még nem igazán volt főzés. :)
21/L
A főzéssel én is most kezdek komolyabban barátkozni. Eddig csak sütiket sütöttem, de azokból már szinte bármit megcsinálok receptből.
Ezeket egyszerű megfőzni: gyümölcsleves, rakott krumpli, gombapaprikás, zöldségkrémlevesek (én brokkoliból csináltam), kínai szezámmagos csirke...
tea es kakao! Azota sem tudok mast fozni.
37F
Paprikás krumpli,paradicsomosgombóc.Ezeket elrontani sem lehet,még is finom.
Keres bármilyen receptet ami megtetszik és hajrá...
Én legelőször palacsintát sütöttem azt hiszem. 17-18 éves lehettem és első igazán komoly kapcsolatom volt egy fiúval akkoriban és neki csináltam. :)
Aztán tejbegrízt is csináltam, meg korán kezdtem a pörköltet is tésztával.
27/N
Első vagyok, ami még eszembe jutott: krémlevesek, ezt is szerintem képtelenség elrontani. Rántott husi, grillezett csirkemell, vagy tepsiben zöldségeket megsütni befűszerezve, reszelt sajttal tejföllel a tetején. Bár ez attól függ milyen zöldség, nyilván a paradicsomra, hagymára nem teszek, de pl a padlizsánra, karfiolra igen.
Vagy tepsis penne: darált hús pörköltalapon, összekeverve kifőtt penne tésztával, nyers tojással, kevés tejföllel, tetejére reszelt sajt.
Sok sikert!
Szalonnás-hagymás rántotta :)
15\f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!