Hogy csináljak grízes tésztát?
Én kevés olajon megpirítom a grízt,forró vízzel felöntöm kis sóval ízesítem .Kvázi megfőzöm a grízt állandóan kevergetve nehogy odaégjen.Mikor megpuhult/hamar kész van/összekeverem kifőtt tésztával,porcukorral és baracklekvárral tálalom.
Remélem tudtam segíteni.Sok sikert!
Olajon barnára pirítom, majd vizet öntök rá (nem sokat). Aztán fedő alatt hagyom megdagadni, megfőni.
Összecsomósodik? Akkor a víz mennyiségével van a baj!
Kb 8-10 ek grízhez kell kb 2 dl meleg víz (esetleg pici só bele). Amikor megpirult kevés olajon a gríz, öntsd le a meleg vízzel (próbáld úgy, h mindenhova jusson). Keverd meg, rakj rá fedőt, vedd le a tűzről, és hagyd párolódni! Kicsit később kukkants rá! Ha nagyon vizesnek látod, akkor rakd vissza a tűzre és "főzd le" róla a felesleges vizet. (főzd le azért "-ben, mert igazából inkább megszárítod ilyenkor a grízt, nincs annyi víz rajta, h ténylegesen lefőzd, de mindegy. :) ).
Sok sikert!
Tésztakészítés?Nincs abban semmi nehézség!Főleg ha van nyújtó-vágógép,késsel vágni macerás már a mai rohanó világban,de nem lehetetlen.
Arra voltam kíváncsi,hogy a grízt szárazon pirítjuk-e,vagy vízzel engedjük-e fel,mielőtt összekeverjük a GRÍZES TÉSZTÁT...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!