Hogyan tudok kicsit szilárdítani a lekváron?
Figyelt kérdés
Sacher tortát szeretnék sütni, a lapok közé pedig lekvárt tennék, de nagyon híg lekvárom van.
Mivel tudnám picit besűrűsíteni?
2011. máj. 18. 20:32
1/4 anonim válasza:
nem tudom, van-e otthon, de kevés zselatinnal lehet sűríteni.
2/4 anonim válasza:
Ha bolti lekvár,és zselatin van benne,vagy befőzőcukorral készült, akkor sehogy. A zselatin elolvad a melegítés hatására.
Ha rendes,cukorral készült lekvár,akkor tedd be a mikróba,ott betudod sűríteni.
3/4 Salx Narval válasza:
Ha felfőzöd, az-az elpárologtatod róla a felesleges vizet.Ezt hívják sűrítésnek.Használhatsz keményítőt, ill zselatint is, de jobb a természetes sűrítés, még ha macerásabb is.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. máj. 19. 06:06
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!