A pickwick citromos zöldteát, miért 100 fokos vízzel kell leönteni?
"A vizet addig forrald, amíg nem zubog, majd vedd le a tűzről, és hagyd visszahűlni 70 fokra. Csak ha visszahűlt, akkor öntsd rá a levelekre.
Azonnal fedd be, és mindössze 1-3 percig hagyd állni, majd szűrd le.
A zöld tea leveleit másodszor is le lehet forrázni, ugyanis a második forrázáskor egészen más hatóanyagok oldódnak ki belőle. Ilyenkor már 5-8 percig is ázhat a levél."
Az idézet AntalVali oldaláról van, a teljes cikk linkje: [link]
Én a kérdésed miatt olvastam csak el a cikket, mert erről még nem is hallottam, hogy nem szabad 100 fokossal leönteni. :) De bennem egyéb félreértéseket is tisztázott a cikk, úgyhogy ha van időd, olvasd el. :)
Szerintem a Pickwick egyszerűen ugyanazt a piktogrammot nyomtatja az összes teájára. A doboz alján egyébként ott a magyarországi forgalmazó telefonszáma, ha nagyon nem hagy nyugodni a dolog, esetleg hívd fel őket, hogy ők miért 100 fokos vízzel öntetik le a teájukat. :)
Végeztem egy kis kutatást a többi gyártót nézve:
A Lipton zöld tea dobozára is 100 fok van rajzolva, a Twinningsre 95 fok, a Dilmah zöld teán viszont már több ábra van: az elsőn a kannában 100 fokos a víz, a másodikon 70-80 fokosan önti rá a vizet a teára, majd 2 perc után kiveszi. (a Dilmah nem is sokkal drágább, mint a Pickwick, mert 25 filter van 1 dobozban, ajánlom a jázminos zöld teájukat )
megkérdeztem, ezt a választ kaptam: A japánok és a kínaiak, akik sok zöld teát fogyasztanak, valóban kevésbé meleg, körülbelül 80 fokos vízzel készítik el a teájukat.
Európában teakészítéshez általában 100 fokos vizet használnak, ezért is tüntettük fel a dobozokon ezt a hőfokot.
Méréseink szerint a polifenolok nagy része ezen a hőfokon sem bomlik el.
Ezek szerint NON-STOP élő telefonvonallal áll a Pickwick a kedves teafogyasztó-fogyasztók rendelkezésére? :)
Komolyan meglep, hogy nem azt mondták, hogy: őőő... háát... izééé... :)
Mondjuk lefordítva az a válasz, hogy azért írják rá, hogy 100 fok, mert Európában amúgy is így csinálnák? Annak mi értelme, hogy megerősítenek egy (nem biztos, hogy jó) beidegződést? Ha nem teszed fel ezt a kérdést, én nem is tudok róla, hogy nem szabad leforrázni.
Végülis Európában a kínai kaját sem úgy készítik, mint Kínában. :D
És ha jobban belegondolok, a kínai leves zacskóján is ugyanez van: 100 fok, 3 perc. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!