Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hol van arról valami "szabályz...

Hol van arról valami "szabályzat", hogy a hűtőben hogyan kell szabályosan tárolni az ételeket?

Figyelt kérdés
Mit kell alul, mit fölül, mi nem kerülhet valami alá?
2011. ápr. 20. 12:22
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Hátha szabályzatot keresel, akkor külön kell a húsnak hűtő, a tejtermékeknek, a készételnek a tojásna.k
2011. ápr. 20. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok hűtő használati utasításában is van valami ajánlás.
2011. ápr. 20. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
A nyers hús alá ne tegyél élelmiszert, mert a felolvadó lé ráfolyhat, ezért azt a legalsó polcon tárold. A zöldséges fiókban, természetesen zöldséget, és gyümölcsöt tarthatsz. Felül van a leghidegebb, oda olyan dolgokat tegyél, ami nem baj, ha megfagy egy kicsit.
2011. ápr. 20. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Fagyasztós hűtőnél a fagyasztónál van a leghidegebb, hátfalon hűtőnél alul van a leghidegebb.A húst kell a leghidegebb helyre tenni
2011. ápr. 20. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha a nyershúst tálcára, tányérra vagy éppen egy dobozba teszed és úgy rakod a hűtőbe, teljesen mindegy mi van alatta. A húst én is a hűtő leghidegebb részébe teszem. És a sorrend sosem zavar, mert semmit nem teszek be úgy, hogy ne legyen beborítva, illetve amelyik esetleg kifolyhat, azt olyan edénybe rakom be, hogy ne az alatta levő kajára csurogjon.
2011. ápr. 20. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Igyekszem tisztán tartani, de egy idő után hiába rakok mindent tálkákba/tányérra, csak "összekoszolódik" az a hűtő. (Bár már rájöttem, hogy jórészt a tejtermékek külsejétől, ami majdnem mindig ragacsos/koszos.)

Leginkább amiatt tettem fel a kérdést, mert egy filmben láttam, hogy egy szakács benyit egy nő hűtőszekrénybe, és elborzad, hogy lehet ilyen "rosszul" bepakolni.

Kíváncsi voltam, mit hogyan kell "szabályosan" csinálni, és mik az alapelvek.


Újonnan vásárolt hűtőm még sosem volt, úgyhogy ilyen ajánlópapírt nem láttam. Az meg, hogy külön hűtőm legyen az élelmiszereknek? Hát! :o)


Éltem egy darabig Franciaországban, ott a sajtot külön hűtőszekrényben tartják a családok is. :o)

Németországban meg láttam olyan hűtőt, amiben alul, mint nálunk a mélyhűtőláda, náluk egy olyan fach volt, ami kevésbé hűtött. Annak egy részében voltak a zöldségek, egy másik fiókjában meg a felvágottak és sajtok.


Még egy darabig meg kell lennem ezen megoldások nélkül...

2011. ápr. 20. 15:41
 7/8 anonim ***** válasza:

ezt találtam:


[link]


itt említ néhány dolgot, talán segít :)

2011. ápr. 20. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Mikor mindennek külön hűtőt javasoltam ott a vendéglátásra gondoltam. Mert ott így szabályos.
2011. ápr. 21. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!