Meg tud romlani a páclé és a benne lévő dolgok?
Figyelt kérdés
Benne lévő dolgok alatt értem a mézet és a mustárt? Ha nem tévedek, az olaj miatt nem romlik meg egyhamar (2-3 hétről van szó), de biztos ami biztos, megkérdezem.2011. ápr. 1. 03:27
1/7 anonim válasza:
Ha jól tudom meg tud romlani. Mondjuk nekem eddig még csak a pácolt dologgal volt bajom, nem magával a páclével, de gondolom azért mert azt hamar felhasználtam...
2/7 anonim válasza:
Egész biztos!
D: Mit akarsz annyi ideig pácolni? Tudomásom szerint még a disznóvágás utáni sonkát sem szokták olyan sokáig a páclében tartani, pedig az eléggé nagy darab.
3/7 anonim válasza:
1. A páclé meg tud romlani - ezért szokás a hosszabb ideig tartó pácolásnál pár naponként úre felforralni a páclét és kihülés után tölteni csak újra vissza.
2. Ha viszont azonnal (amikor rárakod a húsra a páclét), légmentesen lezárod, akkor el lehet egy hétig - 10 napig tartani hütöben anélkül, hogy baja legyen.
4/7 A kérdező kommentje:
Csirkemellet pácoltam benne 2 hete. Azóta ott áll a hűtőben a lé.
2011. ápr. 1. 13:53
5/7 anonim válasza:
Én úgy gondolom, ha pácolsz valamit, akkor azt a páclét, csak ahhoz használod fel. (Vadhúsoknál előfordul a több hétig tartó pácolás.)
Ha már pácoltál benne nyers húst, és állt azóta a hűtőben 2 hetet a páclé, új húshoz már ne használd fel azt,ahhoz új páclé kell.
Üdv!
6/7 anonim válasza:
Bocsi, nem páclét, hanem páclevet :)
7/7 Salx Narval válasza:
Ha csak méz, mustár,só és olaj, akkor eláll 2-3 hétig.Viszont ha már pácoltál benne, akkor max 1-2 napig lehet még felhasználni, mert ugye nyers hússal érintkezett és bizony a húslé miatt hamar megromlik.Készíts új pácot, ezt pedig dobd ki, még akkor is, ha jónak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!