A sárgarépa zöldje ehető?
Gondolom, ha ehető és finom lenne, akkor az évtizedek alatt kialakult volna, hogy levesfűszerként használjuk. A természetes szelekció folytán találtunk nála jobbat, finomabbat.
Üdv!
Köszi a válaszokat, de nem arra voltam kíváncsi, hogy ti szeretitek-e vagy sem.
Hanem hogy okoz-e bajt, ha valaki belefőzi a levesbe és megeszi?!
Én konkrétan imádom a sárgarépa zöldjét húslevesbe főzve. És még meg is eszem a zellerrel egyetemben. De egyesek azt beszélik, hogy mérgező.
Nos, még nem haltam meg, viszont ha valóban tartalmaz mérgező anyagokat, akkor mellőzném a jövőben...
Ha valaki okos is idekavarodik, aki tud erre tudományos választ, annak előre is köszi!
Én minden esetben éppen úgy használom, mint a petrezselymet, összevágom apróra és belefôzöm a fôzelékekbe, levesekbe. Az a különbség a petrezselymmel, hogy azt nyersen is lehet egy salátára rászórni, a sárgarépa zöldje viszont csak fôtt ételben jó, mert nehezebben rágható.
Ugyanígy a karalábé zöldjét sem dobom el soha, mert az is használható zöldség.
Oké köszi.
Amúgy én azt gondolom, aki mérgezőnek tudja, az azért van, mert manapság mindenféle vacakkal permetezik a növényeket, hogy szebbek legyenek és nagyobbak... És lehet emiatt nem eszik ezt is egyesek, mert valakitől hallották, hogy mérgező, közbe nem is, csak a rászórt cucc az. Azt meg úgysem lehet tudni vásárolt zöldségnél, sajátnál viszont igen...
Remélem csak ez áll a rémhír mögött.
?!
Nem egészen CSAK ez áll mögötte, hanem az is, hogy minden olyasmit, amit nem SZOKÀS enni MO-on, azt mérgezönek mondják egyesek. Itt ezen az oldalon olvastam például, hogy a banán héja mérgezö, ami természetese NEM igaz.
Csak amit nem ismer valaki, arra a legkönnyebb (tudatlanságból) rámondani, hogy mérgezö.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!