Meddig tartható el a tojás hűtőben?
Figyelt kérdés
2011. márc. 16. 16:28
11/15 anonim válasza:
A nagyim nekem mindig azt mondta, hogy tegyem vízbe, ami feljön a tetejére az kuka, ami lent marad az jó!!!!!
12/15 A kérdező kommentje:
Nahát, ez egy király ötlet! Még úgysem dobtam ki a tojásaimat, hátha megmozdulnak a hűtőben! :D
2011. márc. 22. 08:56
13/15 Vérszomjas pandamaci válasza:
"A nagyim nekem mindig azt mondta, hogy tegyem vízbe, ami feljön a tetejére az kuka, ami lent marad az jó!!!!!"
Pontosan így van!
Én felhasználás előtt sosem a lejárati dátumot nézem (volt olyan, hogy egy dobozban egy romlott volt és a többi jó), hanem mindig beleteszem vízbe: ha elindul a felszín felé kuka.
Ha szépen elfekszik az oldalára, akkor teljesen oké.
Ha pedig nem jön fel, de nem is fekszik el hanem valamelyik csúcsával ér csak az edény aljára, akkor azokat olyan ételbe kell tenni, amit jól átsütünk. Jó még az a tojás, csak ne félig vagy teljesen nyers ételbe tegyük.
14/15 anonim válasza:
Kínában esznek 100-napostojást-mint csemegét!
15/15 anonim válasza:
Ha nem héjastul akarod főzni, hanem sütibe vagy kajába, akkor egyenként feltöröd, és ha nincs rossz szaga, a fehérje nem zavaros, a sárgája ép, akkor szerintem ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!