Milyen zöldségeket pároljak, amiben sok a vitamin?
Figyelt kérdés
2009. febr. 17. 15:43
1/3 anonim válasza:
Először is milyen vitamin? És mennyi az a "sok" ?
Általánosságban elmondható, hogy a hőkezeléssel / főzéssel jelentősen veszítenek a zöldséggel a vitamin tartalmukból.
Tehát ha a vitaminokra mész préselj leveket a zöldségekből és/vagy edd őket nyersen salátának.
2/3 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam konkrét vitaminra, csak a sültkrumplit akarom kiváltani párolt zöldségekkel, mert az egészségesebb, csak nem tudom miket pároljak.
2009. febr. 18. 16:07
3/3 anonim válasza:
Értem, hogy mire gondolsz. A répa pl. nagyon jótékony hatású és jóval többre szolgál, mint vitaminpótlék. A hüvelyes zöldségek kivételével a többi mind nagyon egészségesnek mondható. Esetleg azt is kipróbálhatod, hogy több főzeléket vagy zöldségpépet eszel a hús mellé. Én a sóskát pl. nagyon szeretem, de ált. annyira el is telít, hogy húst már nem is kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!