Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen lesz a sós fagyasztott...

Milyen lesz a sós fagyasztott hús?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy mivel fagyasztva tárolom a húst, és általában nem tudom egy-két nappal előtte, hogy azt fogok csinálni, felszeletelve, lesózva fagyasztanám le. Ha így áll pár hetet/hónapot a fagyóban, jó lesz úgy? Bepácolódik rendesen? Vagy inkább tönkremegy? Köszi!
2011. febr. 14. 21:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Minek akarod besózni?Felesleges.Jó lesz simán lefagyasztani.
2011. febr. 14. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja, ha megsózod (a sózás nem pácolás egyébként), de igazából nem is nyersz vele sokat. Mondjuk a só gátolja a baktériumok fejlődését is, de igazából ráérsz akkor is megsózni, amikor készíted.
2011. febr. 14. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Anyukámtól úgy tanultam, hogy a húst sütés előtt másfél-két napra be kell dörzsölni vastagon sóval, és a hűtőben állni hagyni, mert sokkal finomabb lesz úgy. Kipróbáltam, és tényleg, ha közvetlen előtte sózom, közel sem olyan finom.

Ezért szeretném mindenképp előtte sózni.

Köszönöm a válaszokat! Ha valakinek van ilyesmivel kapcsolatban még tapasztalata, ne tartsa magában :)

2011. febr. 14. 22:23
 4/10 doboszoli ***** válasza:

Másfél-két napra besózni a húst? Hm..

Ez idő alatt a só az összes nedvet kioldja a húsból, amitől jó ízű lesz.

Csak fűszerrel pácold, só nélkül, és az elkészítés előtt egy órával sózd meg.

Ugyanez a helyzet a fagyasztott husi sózásánál is. Mire kienged olyan lesz mint a bocskortalp. Felesleges.

2011. febr. 15. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
Nem megy tönkre muterom már csinálta ezt nagyon finom volt a hús és rendesen bepácolódott.
2011. febr. 15. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

doboszoli: alapból pár napos sóban pácolással sütöm a húst, és egyáltalán nem lesz bocskortalp, nagyon finom. Fűszer sem kell hozzá :)

Ezért nem is erre vonatkozik a kérdés, hanem kimondottan a fagyasztásra. De a jelek szerint meg kell kockáztatnom, mert senki nem csinál ilyet :(

2011. febr. 15. 20:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Ezzel csak az a baj,hogy miután kiengeded az akármilyen élelmiszert,a mikroorganizmusok megtámadják az élelmiszer sejtjeit,és gyorsabb lesz a bomlási folyamat,hamarabb romlik,hiába teszed hűtőbe.Minden mirelite terméket azonnal fel kell dolgozni,felengedés után,nem szabad nyersen tárolni tovább.Ha megsütöd akkor még eláll 1-2 napig a hűtőbe.
2011. febr. 15. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
De pont erről van szó, hogy fagyasztás után kiolvasztanám és már sütném is :)
2011. febr. 16. 01:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Az úgy okés.Próbáld ki.Nagy baj nem lehet belőle.
2011. febr. 16. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Kedves kérdező. Most már engem is érdekel így közel 4 év távlatában ;) Mi a tapasztalat? Sokan félreértették a kérdésed, de engem is pont ez érdekel. Panírozott húst hova sózzak, mikor azonnal sütni szeretném kivéve a fagyasztóból. A só viszont olvasztja a jeget, nem tudom, lefagy e kellően így a husi. Szóval érdekel engem is :)
2015. máj. 25. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!