Milyen lesz a sós fagyasztott hús?
Anyukámtól úgy tanultam, hogy a húst sütés előtt másfél-két napra be kell dörzsölni vastagon sóval, és a hűtőben állni hagyni, mert sokkal finomabb lesz úgy. Kipróbáltam, és tényleg, ha közvetlen előtte sózom, közel sem olyan finom.
Ezért szeretném mindenképp előtte sózni.
Köszönöm a válaszokat! Ha valakinek van ilyesmivel kapcsolatban még tapasztalata, ne tartsa magában :)
Másfél-két napra besózni a húst? Hm..
Ez idő alatt a só az összes nedvet kioldja a húsból, amitől jó ízű lesz.
Csak fűszerrel pácold, só nélkül, és az elkészítés előtt egy órával sózd meg.
Ugyanez a helyzet a fagyasztott husi sózásánál is. Mire kienged olyan lesz mint a bocskortalp. Felesleges.
doboszoli: alapból pár napos sóban pácolással sütöm a húst, és egyáltalán nem lesz bocskortalp, nagyon finom. Fűszer sem kell hozzá :)
Ezért nem is erre vonatkozik a kérdés, hanem kimondottan a fagyasztásra. De a jelek szerint meg kell kockáztatnom, mert senki nem csinál ilyet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!