Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sütinyomó. Benne marad a...

Sütinyomó. Benne marad a tészta, van valakinek ötlete?

Figyelt kérdés
Mindent a leírás szerint csinálok. Próbáltam mindenféle felületre, de nem "engedi" el a tésztát, úgy kell kézzel kiszedni.
2011. jan. 29. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Be szoktad lisztezni?
2011. jan. 29. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Mártsd lisztbe, mielőtt a tésztába nyomod.
2011. jan. 29. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Pontosan mire gondolsz? Olyan formára, amivel ki lehet szaggatni a tésztát, vagy arra a készülékre, amiböl ki lehet nyomkodni a tésztát különféle lyukakon át?
2011. jan. 29. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, az utolsó, ami egy karos henger, bele kell tömködni a tésztát.
2011. jan. 30. 17:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Ird meg, hogy milyen receptet használsz, mert valószinüleg az nem egészen jó.

A legtöbb esetben akkor van ilyen, ha sütöpapirra akarod kinyomni, a kivajazott/zsirozott sütölemezre rátapad annyira, hogy leváljon - de ha többféle felületen próbáltad (gondolom, ez azt akarja jelenteni, amit irtam), akkor a recept a gyanus.

2011. jan. 30. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Ez egy sima linzer recept (30 liszt, 20 vaj, 10 cukor, 1 tojás).

Hát a vajazott tepsire és a sütőpapírra egyáltalán nem tapadt rá, a munkalapra volt, hogy igen :-)


Esetleg tudnál valami tuti receptet?

2011. jan. 30. 17:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Én ezt a két receptet már igen sokszor használtam ehhez a kinyomóhoz is (eredetileg a húsdarálós kekszkészitöhöz való)


Darált keksz

750 g liszt, 250 g margarin, 250 g cukor, 2 cs. van. cukor, 4 tojás, só

A hozzávalókat összegyúrva hütöben pár órát pihentetjük, kekszdarálóval adagoljuk, 200 °C-on világosra sütjük.


Géptészta

Hozzávalók: 500 g liszt, 250 g margarin, 200 g cukor, 3 tojás, 1 cs. van. cukor, 1 ek rum vagy bor, só

A fenti hozzávalókat összedolgozzuk, mkekszdarálóval adagoljuk. Halványsárgára sütjük.


Próbáld ki, hátha igy sikerül. Még egy dolog, ha kikened a tepsit, akkor csak egész vékonyan, akkor jobban tapad.

2011. jan. 30. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!