Sütinyomó. Benne marad a tészta, van valakinek ötlete?
Ird meg, hogy milyen receptet használsz, mert valószinüleg az nem egészen jó.
A legtöbb esetben akkor van ilyen, ha sütöpapirra akarod kinyomni, a kivajazott/zsirozott sütölemezre rátapad annyira, hogy leváljon - de ha többféle felületen próbáltad (gondolom, ez azt akarja jelenteni, amit irtam), akkor a recept a gyanus.
Ez egy sima linzer recept (30 liszt, 20 vaj, 10 cukor, 1 tojás).
Hát a vajazott tepsire és a sütőpapírra egyáltalán nem tapadt rá, a munkalapra volt, hogy igen :-)
Esetleg tudnál valami tuti receptet?
Én ezt a két receptet már igen sokszor használtam ehhez a kinyomóhoz is (eredetileg a húsdarálós kekszkészitöhöz való)
Darált keksz
750 g liszt, 250 g margarin, 250 g cukor, 2 cs. van. cukor, 4 tojás, só
A hozzávalókat összegyúrva hütöben pár órát pihentetjük, kekszdarálóval adagoljuk, 200 °C-on világosra sütjük.
Géptészta
Hozzávalók: 500 g liszt, 250 g margarin, 200 g cukor, 3 tojás, 1 cs. van. cukor, 1 ek rum vagy bor, só
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk, mkekszdarálóval adagoljuk. Halványsárgára sütjük.
Próbáld ki, hátha igy sikerül. Még egy dolog, ha kikened a tepsit, akkor csak egész vékonyan, akkor jobban tapad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!