Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha felkockázom a vöröshagymát,...

Ha felkockázom a vöröshagymát, tárolhatom úgy fagyasztóban?

Figyelt kérdés
Olyan hétköznapokon, amikor csak épp arra van időm, hogy összeüssek egy vacsit, nagy segítség, ha előre el vannak készülve az alapanyagok. Ezért arra gondoltam, lefagyasztom a felkockázott vöröshagymát is, viszont nem tudom, ez ront-e majd valamit az állagán, illetve hogy lehet a leggyorsabban kiolvasztani majd? Mikróban?
2011. jan. 27. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Még nem próbáltam ilyet, de biztos meg lehet csinálni, különösen ha megsütöd utána.

És ha amúgy olajban sütöd, nyugodtan tedd bele kiolvasztás nélkül, mint a mélyfagyasztott terméketek, ott hamar kiolvad :)

2011. jan. 27. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Én szoktam lefagyasztani nyersen felvagdosva. Nagyon jó lehet használni,ha kiveszed a fagyóból. Az a rossz csak, hogy több zacskóba is beleteszem mégis érződik a hagyma illata.Kb 3 hónap után múlik el a hagymaszag.
2011. jan. 27. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Most olvasom a kiolvasztásról a gondodat. Ha kiveszed pár perc és használhatod, nem kell mikrózni.
2011. jan. 27. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

ha nem spórolok,akkor alapból fagyasztva kockázva veszem a hagymát...igen,árulnak ilyet,intersparban szoktam venni a fél kilós 200Ft...

simán beleteszem fagyottan az olajba,3 perc alatt ugyanugy néz ki,mintha frissen vágtam volna össze...

csak nincs sirás,nincs időtöltés...

2011. jan. 27. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is mindíg így teszem el a fagyasztóba,ha látom,hogy már kezd csírázni,akkor,mielőtt tönkremegy,összekockázva lefagyasztom.Csak az a lényeg,hogy nem szabad teljesen forró olajba tenni,mert fröcsköl és pattog, Csak közepes lángon lehet elkezdeni dinsztelni,de,ha már felolvadt,akkor ugyanúgy lehet bánni vele,mint a frissel.
2011. jan. 27. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:

Próbáltam.

Használati értéke ua. mint a frissnek, ám a hűtőládában minden hagymaszagú lesz, akárhogy csomagolod, úgyhogy feladtam.

2011. jan. 28. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Felkockáztam, olajban hamar megfonnyasztottam.

Befőttes üvegbe tömködtem, olajat öntöttem a tetejére.

Speizban 3 hétig elállt, fagyasztóba is oké, nem bűzölög :-)

2011. jan. 29. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!