Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagyasztott húsból is lehet...

Fagyasztott húsból is lehet gulyáslevest csinálni?

Figyelt kérdés
Úgy hogy nem olvasztom fel ?
2011. jan. 18. 13:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet,csak nem érdemes!
2011. jan. 18. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

attól függ, hogy egyben van-e, vagy már kockára vágott.

ha egyben van nem tud annyira kiengedni, hogy rövid időn belül összevágd. viszont, ha kockahús, tedd egy mély tálba

dupla neylonzacskóba és folyamatosan cseréld rajta a forró vizet. nemsokára szétválaszthatod naggyából a húsokat, addig meg is csinálhatod a jó sűrű dinsztelt hagymát. arra tedd rá, és innétől már kevergetve úgy működik, mint a friss. ha kiengedte az összes saját levét

jöhet a paprika és az egyéb fűszerek. mindig csak rövid lével főzd, ha majdnem puha akkor a zöldségek és végül a krumpli, legvégén a csipetke.

2011. jan. 18. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Belerakod sütőzacskóba utána egyfazékba engedsz vizet belerakod és addig melegíted amig felnem olvad így nem kell fölös vizet cserélgetni ami még pazarló is és elég hamar kiolvad annyira hogy szét essen utána csak szakaszos párolással készíted és semmi külömbség a fagyasztott és friss hús között.

(Még mielőtt valaki megkérdőlyelezné mesterszakács vagyok)

2011. jan. 21. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
És még valami az előzöhoz pörköl alappal indítsd ami hagyma dinsztelés lehetőleg zsíron (azon a legfinomabb) lehúzod a tűzről állnihagyod 3 percet rá a paprika hagyod mig felolodoik (a paprika csak zsíradékban oldodik fel a hús kiengedett levére nem érdemes rászorni az életbe nem fog feloldodni) kis víz majd visszapirítod (amíg serceg) aztán megint viz (ezt legalább 3-4x) utána mehet a hús só kömény (érdemes egézet használni és a legelején a zsíron kipattogtani aromásabb lesz lőle) kis feketebors (frissen őrölt) szakaszosan párolod mintha pörköltet készíteni (közhiedelemmel elntétben a pörköltet nem főzzük hanem szalaszosan pároljuk) ha hús majdnem megphult mehet bele a krumpli (lehetőleg egyforma nagyságú legyen a húsméretével) és a színe és az íze kedvéért egy kis sárgarépa, petrezselyem gyökér felöntöd anny vízzel hogy ellepje és készre főzöd.
2011. jan. 21. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
És ha nem vagy biztos a leves beltartalmának sűrűségéről vagy tapasztalatlan vagy mikor rakd hozzá a csipetkét (érdemes előre megcsinálni és kiszagattni, kiszárítani hogy kevesebb gond legyen vele) akkor főzd meg külön .
2011. jan. 21. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!