Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Változtatott rántott hús...

Változtatott rántott hús recept, valaki kipróbálná?

Figyelt kérdés

Így kell készíteni, de én nem merem megcsinálni, mert kezdő szakács vagyok, és a család nem vevő az újításokra:

"Elővesz egy teflontepsit, amit összemaszatol egy kevés olajjal. A csirkemellet a hagyományos módon bepanírozza, beleteszik a tepsibe, a szeleteket kenőtoll segítségével hajszálvékonyan és egyenletesen bekeni olajjal. A tepsit fólia nélkül beleteszi az előmelegített forró sütőbe, és kb. 15 perec alatt elkészül a "rántott husi".

Elméletileg ugyanolyan mint az "igazi", és nem lesz olajszag a konyhában. :)Én is kipróbálnám, de nem tudom, hogy a forró sütőn hány fokot ért az író, ha meg valami nem úgy sikerül 100%-ra itthon kinevetnek, és meg se eszik. A múltkor is nem lett pergős a rizs, összetapadt, és egyszerűen kidobták a kutyának mire szólhattam volna, hogy én megeszem így is. :(


2011. jan. 12. 07:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tocsog a zsírban, ehető, de nekem a hagyományos jobban ízlik.
2011. jan. 12. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Csirkemellet soha nem rántanék ki,mert az nagyon száraz.

De más húst sem sütnék így tepsiben.

Disznóhúst próbáltam így,bár ott a tepsit lekellett fedni alufóliával. Megsült ugyan,de a panír nem lett ropogós,hanem lágy.

Nem javaslom,hogy kipróbáld,merta család biztosan nem szeretné.

2011. jan. 12. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én egyszer csináltam Stahl szerint egy újfajta rántott húst. Meg kellett sütni a húst natur, aztán beleforgatni egy serpenyőben megpirított sajtos prézliben. Mit mondjak? Borzasztó volt.
2011. jan. 12. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Kriszti83 ***** válasza:
Én maradok a hagyományos rántott husinál.
2011. jan. 12. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Nagyon jó sütő kell hozzá...

A tefal actifryban megsülnek így a rántottak, és pont olyanok, mint bő olajban sütve. Mindig így csinálom. Sütőben nem próbálnám ki, szerintem nem tudnék elég forró levegőt csinálni, még légkeveréssel sem.

2011. jan. 12. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én csináltam ilyet, rántott gombával. Teljesen rántott gomba szerű volt, csak nem tocsogott annyira az olajban.
2011. jan. 12. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 doboszoli ***** válasza:

Hallottam már, de nálam a "klasszikus kabátkás hús" szent étel. Így készül:

Ám kövezzetek meg, de zsírt hevítek, mibe a gondosan panírozott husit rakom. Úgy klopfolom, hogy maradjon vastagsága, nem papírvékonyra, széleit bevagdosom.

A hús fajtája az én értéksorrendemben: borjú, sertés szűz,

tarja, karaj, esetleg comb, ha minden kötél szakad.

Közepes tűzön sütöm, bő zsírban. Sütés közben 4-5-ször megfordítom, tehát nem sütöm készre egyszerre az első felét.(facsipesz, nem villa!!) Papírtörlőn leitatom a fölös zsírt. Forrón az igazi, de ha kihűl, a zsír "belesimul" a husiba, míg az olaj végigfolyik rajta.

Imádom.

2011. jan. 13. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagymamám is zsírral szokta kisütni, én úgy nem szeretem, sőt meg se tudom enni. Akkor inkább csöpögjön az olajban... De sokan szeretik úgy is, sőt csak zsírral főznek,az én ízlésem biztos más, a zsíros kajákat nem szeretem.
2011. jan. 15. 09:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!