Változtatott rántott hús recept, valaki kipróbálná?
Így kell készíteni, de én nem merem megcsinálni, mert kezdő szakács vagyok, és a család nem vevő az újításokra:
"Elővesz egy teflontepsit, amit összemaszatol egy kevés olajjal. A csirkemellet a hagyományos módon bepanírozza, beleteszik a tepsibe, a szeleteket kenőtoll segítségével hajszálvékonyan és egyenletesen bekeni olajjal. A tepsit fólia nélkül beleteszi az előmelegített forró sütőbe, és kb. 15 perec alatt elkészül a "rántott husi".
Elméletileg ugyanolyan mint az "igazi", és nem lesz olajszag a konyhában. :)Én is kipróbálnám, de nem tudom, hogy a forró sütőn hány fokot ért az író, ha meg valami nem úgy sikerül 100%-ra itthon kinevetnek, és meg se eszik. A múltkor is nem lett pergős a rizs, összetapadt, és egyszerűen kidobták a kutyának mire szólhattam volna, hogy én megeszem így is. :(
Csirkemellet soha nem rántanék ki,mert az nagyon száraz.
De más húst sem sütnék így tepsiben.
Disznóhúst próbáltam így,bár ott a tepsit lekellett fedni alufóliával. Megsült ugyan,de a panír nem lett ropogós,hanem lágy.
Nem javaslom,hogy kipróbáld,merta család biztosan nem szeretné.
Nagyon jó sütő kell hozzá...
A tefal actifryban megsülnek így a rántottak, és pont olyanok, mint bő olajban sütve. Mindig így csinálom. Sütőben nem próbálnám ki, szerintem nem tudnék elég forró levegőt csinálni, még légkeveréssel sem.
Hallottam már, de nálam a "klasszikus kabátkás hús" szent étel. Így készül:
Ám kövezzetek meg, de zsírt hevítek, mibe a gondosan panírozott husit rakom. Úgy klopfolom, hogy maradjon vastagsága, nem papírvékonyra, széleit bevagdosom.
A hús fajtája az én értéksorrendemben: borjú, sertés szűz,
tarja, karaj, esetleg comb, ha minden kötél szakad.
Közepes tűzön sütöm, bő zsírban. Sütés közben 4-5-ször megfordítom, tehát nem sütöm készre egyszerre az első felét.(facsipesz, nem villa!!) Papírtörlőn leitatom a fölös zsírt. Forrón az igazi, de ha kihűl, a zsír "belesimul" a husiba, míg az olaj végigfolyik rajta.
Imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!