Mit kezdjek egy óriás üveg, bolti, sós lében lévő, szelt gombával?
Figyelt kérdés
Megvettem egy ilyen 3950 grammos üveges gombát, mert nagyon pici pénzért volt, de mivel a szavideje közeli lejáratú, nem tudom hogyan tartósítsam. Ha leöntöm a levét, és átteszem zacskókba lefagyaszthatom így ahogy van? Vagy pároljam meg esetleg? Eddig még csak friss gombát fagyasztottam.2011. jan. 10. 16:04
1/5 anonim válasza:
a szavatossági ideje lejárta után is nyugodtan fogyasztható .- az csak a szavatosság, nem azt írták rá, hogy fogyasztható: -ig. Ami elromlik, arra azt írják. Ez angolula Best of... Vagyis ez idő előtt a legjobb, de azután is ehető. Ha anyukád eleteszi a befőttet, az is legjobb első évben, de ehető két év múlva is.
Vedd be amenütervbe: pl: fele svédgomba, fele hűtőbe, majd 3 nap múlva pizza, vagy gombás tojás. Vag
y leves.Ne fagyaszd, mert már így is előfőzött, puha, a fagyasztás latyakot csinálna belőle. Nyugodtan megeheted még húsvétig, mi is vettünk ilyet, fél évig is tartogattuk. Lejárat után. Semmi baja nem volt.
Nem parízer, inkább a befőtt kategória.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, csak azért voltak aggályaim, mert gomba. Akkor felbontás után is tárolhatom egy ideig? Akkor a feléből csinálok szerdán gombapörit, utána valamikor levest. Imádjuk a gombát, de azért heti egy, max. kettő gombás étel elég.
2011. jan. 10. 17:11
3/5 anonim válasza:
Azért felbontás után 1-2 napon belül én mindenképpen elfogyasztanám. Az ilyen üveges vagy konzerv gombákkal is vigyázni kell, miután felbontottad, rövid időn belül egyétek meg.
5/5 anonim válasza:
Ha csinálsz belőle pl gombapaprikást vagy levest, akkor le lehet fagyasztani a kész ételt, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!