Hogy kell a lisztet elmorzsolni a margarinnal?
Figyelt kérdés
kezdő szakács vagyok még, várom a segítségeteket!:)2010. dec. 24. 13:33
1/4 anonim válasza:
A lisztet és a margarint a két tenyered közt dörzsölgeted. Addi g kell csinálni, míg morzsás nem lessz a vaj a lisztben.
2/4 anonim válasza:
Épp, ahogy első írta. Általában linzertésztáknál kell morzsolni, ott fontos, hogy a margarin ne nagyon olvadjon szét, gyorsan kell dolgozni vele, akkor lesz porhanyós a tésztád!
3/4 A kérdező kommentje:
naagyon köszönöm a gyors válaszokat!!
2010. dec. 31. 15:32
4/4 anonim válasza:
ne a tenyereddel csináld, hanem csak az ujjaid hegyével, hogy minél kisebb felületen érintkezzen a vaj, vagy margarin a kezed melegével, attól ugyanis megolvad a vaj, és a tészta nem lesz omlós, porhanyós.... arra még vigyázz, hogy mindíg liszttel együtt érintkezz a vajjal, akkor kevésbé olvad meg, és a készen vagy, tedd be még a hűtőbe a tésztát, hogy jól lehűljön...
látom, hogy régebbi a kérdés, de hátha másnak is segítség, hogy ha van otthon konyhai robotgép (food-processor), akkor azzal a legkönnyebb morzsásítani a vajat és a lisztet; ha nincs, az se baj, akkor a margarint érdemes kis időre mélyhűtőbe tenni, majd nagy lyukú reszelőn a lisztbe reszelni, és azután már csak elegyíteni kell a liszttel, és kész is a tökéletes morzsa :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!