Zsír szalonnát sütök 3 órája. Puha, ragadós, nem adja a zsírt. Valami ötlet?
Figyelt kérdés
2010. dec. 21. 20:07
1/4 anonim válasza:
Én annyiban tudok segíteni, hogy a három óra édeskevés. Nagyim korán reggel felteszi, és délben jó ha kész lesz. Úgyhogy szerintem várj türelmesen.
2/4 anonim válasza:
Sok benne a víz. Nagyobb lángon süsd, amíg a víz el nem fő. Utána kis láng pirosodásig.
3/4 A kérdező kommentje:
Már reggel van. 9 után abbahagytuk. Lesz ledarálva tepertő krém. nem lett jó.
2010. dec. 22. 07:31
4/4 doboszoli válasza:
Ha nem tokát sózott rád a hentes, akkor Te szúrtad el.
Azt hiszik sokan, mindenki tud zsírt sütni, pedig nem.
Ez már lesz amilyen lesz, (picit emelj a tűzön), de a későbbiekre:
Az összevágott szalonna alá zsírt teszünk, fél-egy kilót.
Erős tűzön kezdjük sütni, majd a tüzet folyamatosan mérsékeljük a sütés végéig. Kevergetjük, főleg az alját.
Én szoktam rá tenni 10 kilónként fél pohár tejet, meg 4-5 deka sót, de ez opcionális.
A lényeg, hogy a szalonna süljön, ne főljön, mert akkor lesz ragadós, "mancsos". Ám, ha túl nagy a tűz, a zsír ég meg. Valószínűleg itt szúrtad el.
Sütési idő a szalonna vastagságától, állagától függően,
másfél, két és fél óra. A fél nap butaság.
Hetente egy-két mázsát sütök, hallgass rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!