A narancshéjat meg lehet enni vagy mérgező?
Figyelt kérdés
2010. dec. 16. 20:55
1/13 anonim válasza:
A kandírozott narancshéj biztosan ehető. Nyersen körülménysebb,mert sok vegyszer van rajta :(
2/13 anonim válasza:
A héj nemmérgező, csak a rajta levő dolgok. Szörnyen alaposan kell megmosni, sikálókefével.
3/13 anonim válasza:
Nyersen nem javaslom, hogy egyél, igaza van az előttem szólónak, hogy kandírozva viszont lehet, mert kiázik belőle a sok vegyszer, és nem lesz keserű sem.Amúgy én nagyon szeretem a kandírozott narancshéjat.:)
4/13 anonim válasza:
miért ennyire éhes vagy? :( szegény, inkább adok én neked még egy narancsot. :)
5/13 A kérdező kommentje:
igazából narancsos puncsot csináltam és narancsszeletek vannak benne (tehát fel lettek forralva)és nem tudom hogy megegyem-e, mert igazából ízlik, csak nem akarom, hogy bajom legyen:) köszi a segítséget!
2010. dec. 16. 21:06
6/13 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ehető, csak tele van mindenféle vegyszerekkel. Nehéz lemosni, mert gyakran viaszt is tesznek rá, hogy szépen csillogjon, ne száradjon össze. A viasz meg ugye vízzel nem nagyon le, csak ha alaposan dörzsölöd.
7/13 anonim válasza:
Nálunk az egyik áruházláncban ki van téve hogy a citrom, mandarin, narancs, stb héja nem tudom milyen vegyszerekkel kezelt. két háromféle fel van sorolva. Gondolom nem véletlen. Ha már megcsináltad idd meg, de ezentúl szerintem tartózkodj tőle. A kandírozástól biztosúristen ki nem lúgozódik belőle a beivódott vegyszer.
8/13 Kriszti83 válasza:
Szerintem ha felforraltad, nagy baj nem lehet.
9/13 anonim válasza:
Attól ,hogy a vegyszeres szutymákokat felforraljuk, még nem biztos, hogy jobban járunk, ugyanis itt nem baktériumokról van szó, amire jó a hőkezelés. Ezt kellene felfogni. A narancs és egyéb gyümölcs héja beszívja ha valamivel kezelik, és ez nem távolítható el.
10/13 jancsicska77 válasza:
Nehogy egyél rohadt mérgező!!!!!!!!!! Nem egy barátom haltmár bele narancshéj evésbe. Nagyon brutáis. Először elkezdeknek sárgulni a szemeid majd kiesnek. Aztán a narancshéjban lvő husevő baktériumk megeszik az agyad. Gyógyíthatatlan. -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!