Hogyan tudok úgy teát készíteni, hogy ne legyen a cseresznyés vagy akármilyen gyümölcs tea KESERŰ?
Azért keserű, mert sokáig van benne a filter! Leírtad a két tényezőt: 100 fokos víz és 4 perces áztatás. Ha nagyon forró a víz akkor elég egyszer-kétszer megkavargatni a kanállal. A színén is látszik, hogy egyre sötétebb.
Így csináld, így finom lesz!
=o)
Előző: Tévedésben vagy, gyümölcsteákat 100 °C-os vízben 6-8 percig kell áztatni.
Egy két kavarással csak színes melegvizet kapsz kb...
Az is igaz, hogy jobban előtérbe kerül a keserű íz, ha sokáig ázik, de az már eleve keserű is.
Az sem mindegy, hogy hol veszed a teát, milyen minőségű, milyen típusú. Nem feltétlen baj, ha keserű, nekem van kiváló minőségű bergamontos teám és az aroma miatt nagyon keserű, de igazi felfrissülés meginni.
Egyébként jól készíted el, azzal nincsen probléma.
háát nem tudom:D Nekem is mindig keserű,de nekem szerintem azért mert amikor forró a tea akkor rakom bele a citromot,nem birom kivárni,mire picit kihül..:D
(de szerintem ne áztasd olyan sokáig!!!!!!!!!!!!!)
"Előző: Tévedésben vagy, gyümölcsteákat 100 °C-os vízben 6-8 percig kell áztatni.
Egy két kavarással csak színes melegvizet kapsz kb..."
Az itt a nagy gond, hogy a Pickwick nem GYÜMÖLCSTEA, hanem gyümölcsízű fekete tea. Hirtelen azt sem tudom, tesznek-e bele valódi gyümölcsöt... akinek keserű, az szánja rá a pénzt a GYÜMÖLCSTEÁKRA, amik gyümölcsből és egyéb fűszerből vannak.
Nem is annyira drágák, ugyanis filter nélkül a legtöbb tea FELEANNYIBA kerül. Évek óta nem vettem filteres teát, mert pénzkidobás. Inkább ugyanannyiért veszek 5x olyan jó minőséget, én rá tudom szánni azt a fél percet, hogy leszűrjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!