Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A szójatejet föl lehet forraln...

A szójatejet föl lehet forralni, mármint lehet főzni benne?

Figyelt kérdés

Már próbáltam párszor, de nem forrt, de talán csak nem vártam elég ideig, ráadásul ha zabpehellyel együtt próbálom forralni, gondolom, hogy az, ami benne van, az is lassítja a forrást.

Még sosem láttam igazi, nagy buborékokkal forró szójatejet, de lehet, hogy csak a türelmem fogyott el várni rá, ezért kérdezem, mert talán soha nem is forrna?

Vagy csak tovább tart, mint a víz forralása?

Ugye, hogy igazam van, hogy a zabpehely lassítja a szójatej forrását?

ma 09:19
A kérdező szavazást indított:
Soha nem fog forrni.
Csak idő kérdése, hogy forrjon.
Nem szabad szójatejet forralni, mert... Miért is? Leírom.
Nem tudom, csak szavazok.
Egyéb, kifejtem.
4 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már miért ne lehetne forralni? A szojatej konkrétan áztatott, leturmixolt szója bab leszűrt leve.
ma 09:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Oké.

Közben olvasgattam neten angolul is erről, és azt találtam, hogy folyamatos keverés mellett, és más íze és más textúrája lesz.

Mondjuk abban két angol lap két ellenkező dolgot állított, hogy kislángon vagy nagy lángon, mindenesetre a zabpehely már teljesen szétmállott benne, olyan sokáig ázott benne, és még mindig nem forrt, úgyhogy lezártam a gázt, ergo megint nem láttam igazi kis buborékos forrást sem, nem hogy nagy buborékosat, de én úgy szeretem a kását, ha még fölismerhetőek a zabszemek benne, ha nem fő szét teljesen...

Vszeg ezért nem szoktam gyakran szójatejben főzni, viszont most télen melegre vágyom...

ma 09:42
 3/4 A kérdező kommentje:
Ráadásul azt is olvastam angolul, hogy hagyjam kihűlni, pedig én pont azért főztem, hogy melegen egyem...
ma 09:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Simán melegítsd fel a szojatejet és öntsd rá a zabpehelyre. Fedd be jó szorosan folpackkal és pár perc múlva már eheted is. Nem kell főzni és meleg is.
ma 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!