A szójatejet föl lehet forralni, mármint lehet főzni benne?
Már próbáltam párszor, de nem forrt, de talán csak nem vártam elég ideig, ráadásul ha zabpehellyel együtt próbálom forralni, gondolom, hogy az, ami benne van, az is lassítja a forrást.
Még sosem láttam igazi, nagy buborékokkal forró szójatejet, de lehet, hogy csak a türelmem fogyott el várni rá, ezért kérdezem, mert talán soha nem is forrna?
Vagy csak tovább tart, mint a víz forralása?
Ugye, hogy igazam van, hogy a zabpehely lassítja a szójatej forrását?
Oké.
Közben olvasgattam neten angolul is erről, és azt találtam, hogy folyamatos keverés mellett, és más íze és más textúrája lesz.
Mondjuk abban két angol lap két ellenkező dolgot állított, hogy kislángon vagy nagy lángon, mindenesetre a zabpehely már teljesen szétmállott benne, olyan sokáig ázott benne, és még mindig nem forrt, úgyhogy lezártam a gázt, ergo megint nem láttam igazi kis buborékos forrást sem, nem hogy nagy buborékosat, de én úgy szeretem a kását, ha még fölismerhetőek a zabszemek benne, ha nem fő szét teljesen...
Vszeg ezért nem szoktam gyakran szójatejben főzni, viszont most télen melegre vágyom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!