Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mik az alap dolgok a konyhában?

Mik az alap dolgok a konyhában?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok hogy :

Bors

Tojás

Krumpli

Olaj stb

Most költöztem külön a szülőktől és szeretném ha legalabb az alap dolgok meglennenek itthon

nov. 19. 20:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

nekem tea só,bors pirospaprika,cukor,liszt sütöpor,vaniliás cukor .

ja ės friss fagyasztot füszerek ,såfrány.

nov. 20. 06:59
 12/20 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
64%
Ha városban laksz, akkor mindegy, leugrasz a boltba megvenni, ami kell, nem kell előre rákészülni, hiszen ahogy a többiek is írták, mindenkinél más az alap.
nov. 20. 07:24
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez tőled függ. Nekem pl keményítő cukor liszt mindig van otthon és fogy is. Tesóm aki nem paniroz, utalja a fozeleket es sose sut sutit, ugyanezeket megvette (egyszerre koktoztunk ki 3 eve) es 3 eve bontatlanul van a polcán.

Aki az ázsiai konyhát szereti annak kell tamari tahini szezám stb, aki a magyarosat annak babérlevél pirospaprika. Teljeysn más. Neked kell tudni hogy mi kell

Az én listám ìgy nézne ki

Olaj

So

Bors

Egesz bors

Pirospaprika

Oregano

Fahej

Balzsamecet

3 fele gyumolcstea

3 fele gyogyniveny tea

Bulgur

Koles

Szarvacska teszta

Nutella

Mogyorovaj

Liszt

Kemenyito

Tonhalkonzerv

Babkonzerv

Tojás

Babérlevél

Fűszerkömény

Kardamom, szerecsendio, gyomber (jon a karacsony)

Fozotejszin

Rizstejszin

Tartos tej tartaleknak

Lencse es voroslencse

Méz

Instant kv (en nem iszom, vendegeknek)

Szezámmag, napraforgómag

Sok sutit sutok tehat: et, feher es tejcsokolade, sutoppr, szodabikarbona, kakaopor, vanilia es rumaroma, vanilias cukor, zselatin, exprrssz zselatin, eleszto, vaj, margarin, dió, mandulalizst, fagyasztott gyumolcsok, kokuszreszelek, daralt keksz

nov. 20. 07:52
 14/20 anonim ***** válasza:
58%
Ki pontozott le? Teljesen jó szándékból írtam. Illetve tényleg akkor fog elő jönni hogy mire van szüksége ha benne lesz a szituba. Ezért lepontozni ch
nov. 20. 08:14
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
Ezt így nem lehet megmondani, hogy nálad mi kell, hogy legyen, nagyon hamar ki fog alakulni.
nov. 20. 08:21
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

Kinek mi. Nagyon változó. Pl nálunk a krumpli nem alap, csak akkor veszünk ha tudjuk hogy krumplis kaját fogunk főzni.

Nagyjából csak tudod, milyen ételeket szoktál vagy fogsz enni, ahhoz gondold végig hogy mi kell.

nov. 20. 09:30
 17/20 anonim ***** válasza:
48%
Nehéz felsorolni de nagyjából 40-59 felé fűszer illetve alapanyag, zöldség.
nov. 20. 09:41
 18/20 anonim ***** válasza:
47%

Ez leginkább attól függ, hogy te miket eszel. Írd össze a kedvenc és leggyakrabban fogyasztott fogásaidat és azok alapján írj listát. Én például főleg tésztaételeket eszek, illetve nagy kedvencem több csirkés fogás, valamint a rizs, így ezek nálam mindig vannak, míg mondjuk krumpli sose.

Nem érdemes egyébként rágörcsölni, idővel úgyis elválik, hogy mi és mennyire kell, illetve vásárolni bármikor elmehetsz, nem baj, ha az első egy-két alkalommal kimarad valami.

Nálam az alábbiak az alapvetőek:

- só

- kristálycukor

- néhány kedvelt fűszerkeverék

- élesztő

- olaj

- liszt

- tojás

- kenyérmorzsa

- pékárú

- kávé

- rizs

- tészta

- sajt

- lazarc

- sonka

- csirke

- víz

- szörp

- tej

- joghurt

- valamilyen gyorsfagyasztott kaja, ha lusta vagyok vagy nincs időm komolyabban sütni-főzni

Én is nemrég költöztem külön a szülőktől és a fentiek azok, amik gyakorlatilag mindig vannak, illetve egy-két kedvelt desszert.

nov. 20. 09:43
 19/20 anonim ***** válasza:
46%
Első körben sót, borsot, pirospaprikát, vöröshagymát, fokhagymát, tejet, tejfölt, némi felvágottat, tojást, vajat, sajtot, olajat, olivaolajat, teát, kávét, lisztet, cukrot, zsemlemorzsát, ecetet és valami savanyúságot, pl. uborkát vennék. De mehet a fagyóba is némi zöldség, virsli, grillkolbász, fagyi, darálthús, csirkemell, pizza. Ezek nálunk mindig vannak.
nov. 20. 09:54
 20/20 anonim válasza:

Szerintem sincs ennek így sok értelme, egyéni igények és körülmények, bolt közelsége stb. függvénye.

Főzési tudás, vagy épp hidegételek elkészítésére való hajlandóság, vagy valaki rendeli az ebédet, csak egyéb kaja kell.

Ha tudna adott ételeket készíteni, akkor minek kérdez valaki, hiszen rájönne magától is, nekem ez így furcsa.

Megveszed, később mehet a szemétre.

nov. 20. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!