Hogy lehet a főtés teljesen alapjait elsajátítani?
Én pl csak olyan 22 évesen kezdtem el főzőcskézni, ilyen rántották, bundás kenyér stb.
Első "komolyabb" kajám egy sajtos tejszínes penne volt csirkével,gombával.
Mai napig nem vagyok nagy szakács, de csirkés kaják jól mennék, én azt ajánlanám elsőre, mert a csirkemellet egyszerű kezelni. Hamar átsül.
Lehet elsőre jobb lenne előre felszeletelt csirkemellet venni, mert én pl utálom felvágni meg lusta is vagyok. Csak a kövér részeket levágom.
És azzal tudsz kisérletezni. Fűszerezed, kevés olajon kisütöd stb.
Tojásos ételek is elég egyszerűek ha megvannak a megfelelő eszközeid.
A rizs pl már egy bonyolultabb dolog, még a basamati rizst mai napig elrontom, de a jázmin rizsem isteni.
A tészta főzése is egy egyszerűbb dolog szerintem.
Általában ráírják mennyi ideig kell főzni az adott tésztát, de kiveszel belőle közben és kóstolgatod.
A burgonya mint köret eleinte kicsit bonyi lehet, mert ahány krumpli annyi féle képp fő meg, ezért azt is jobb kóstolgatni közben, de ha pürét csinálsz akkor az sem baj, ha nagyon szétfő a krumpli.
Pl egy jó spagettit egyszerűbb lehet megcsinálni.
Tésztát külön megfőzöd aztán a többi hozzávalót saját izlésed szerint alakitod.
Pl felvágsz egy hagymát, kevés zsiradékon piritod, aztán jöhet hozzá mondjuk a darált hús, ha kifehéredik az már jó, mehetnek a fűszerek, zöldség izlés szerint, pl gomba. Paradicsom szósz rá. Kicsit összerottyantod és kész is. Tálaláskor a tésztára rárakot, kicsit sajtot reszelsz rá.
Neten sok recept van, azokból lehet nézelődni, de nem kell annyira követni, hanem saját magadnak formálhatod, ne félj kisérletezni.
Na ez kicsit összevisszaság lett amit leirtam, de ha van kérdésed priviben szivesen válaszolok mint kezdő háziasszony.
A mai világban már tényleg nagyon könnyű megtanulni főzni. Tele van receptekkel és videókkal a net. Amit viszont nem találsz meg a neten, az a rutin, a gyakorlat.
Egyszerűen neki kell állni és, ha nem sikerül, akkor abból tanulsz.
Senkinek sem sikerül minden étel tökéletesre , még akkor sem, ha grammra kimérsz mindent. Elég, ha egy kicsit jobban odakap az étel és mindjárt más íze lehet. Lehet, hogy jobb lesz tőle, lehet hogy rosszabb. Lásd krumplis tészta. Ki ne szeretné megpörkölve enni.
Szóval csak csináld és gyakorold, egyre biztosabb kezekkel fogod csinálni egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!