Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha zöld gyümölcsöt pl szilvát...

Ha zöld gyümölcsöt pl szilvát (éretlen) eszik az ember akkor vérhasat kap. De raknak el pl kicsi éretlen dinnyét is meg éretlen paradicsomot savanyúnak, akkor hogy, hogy nem kap vérhast az ember?

Figyelt kérdés

Pl én is raktam most el mert sok kicsi koktél paradicsom nem ért be.

Zöld maradt, és ne menjen kárba.

okt. 26. 16:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez kb. olyan, minthogy elvisz a rézf...szú bagoly. Ilyen nincs. A szülők ijesztgették ezzel régen a gyerekeket, hogy ne egyenek éretlen gyümölcsöt. A vérhas fertőzés következménye.
okt. 26. 16:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ha zöld gyümölcsöt pl szilvát (éretlen) eszik az ember akkor vérhasat kap."

Ez egy minden alapot nélkülözö babona, a vérhas fertözéstöl lesz, nem éretlem gyümölcstöl.

Szóval semmiféle gyümcsöltöl nem lehet vérhasat kapni.

okt. 26. 17:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Értem.
okt. 26. 17:31
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Ettol meg nem annyira jo az eretlen gyumolcs.
okt. 26. 17:58
 5/12 anonim ***** válasza:
55%
A zöld paradicsom magában tényleg mérgező. De akar az ecetes felöntőlé akár a kifőzés ha lekvár lenne, semlegesíti. Ha nem főzöd hanem savanyítod, azt szokták mondani h varj ket heteslt. Pont ezert
okt. 26. 18:43
 6/12 A kérdező kommentje:

Hát én egy régebbi lébe tettem amibe van alma paprika.

És abba de persze várok hogy járja át!

okt. 26. 19:03
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
A vérhas nem azt jelenti, amit gondolsz... Te egy mezei f osásról beszélsz, nem?
okt. 26. 19:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Még az sem lesz éretlen gyümölcstöl, ez csak hülye babona
okt. 26. 20:29
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát én onnan vettem hogy gyerek koromba azzal riogattak a szülők mikor pl a zöld szilvával dobálóztunk hogy nem szabad megenni mert vérhasat kapunk bár úgy emlékszem meg se akartuk enni, meg ne szedjük dobáljuk el.

De akkor lehet azért mondták riogattak, hogy ne szedjük le értetlenül. Mert kárba megy.

És esetleg ne azért szedjük le mert megennénk...

okt. 27. 18:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Dehogy kapsz vérhast. Ez olyan kamuriogatás.
okt. 28. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!