Befőttes üveget hűtőbe kell tenni?
Figyelt kérdés
Mármint oké, az igaz, hogy a lekvárt is befőttes üvegbe rakják, és az hűtőbe való, de én most pl. darálmányokra gondoltam, mint len, amit daráltam vagy mák, mert amíg daráltan vettem és nyár volt, addig a bogarak miatt tettem a hűtőbe zacskóstúl, de amióta én darálom és befőttes üvegbe tettem, eszembe jutott, hogy az tán zár annyira, hogy nem is kell, vagy így is lehet benne bogár?okt. 24. 16:23
A kérdező szavazást indított:
Igen, attól még, hogy befőttes üveg, attól még ugyanúgy vonzhatja a bogarakat, tehát hűtőben a helye
Nem kell, mert a befőttes üveg jobban zár, mint a zárókás zacskók.
Más, kifejtem.
16 szavazat
1/4 anonim válasza:
hangya befőttes üvegbe is be tudd menni, de lényeg van e (annyi) hangya a házban
2/4 anonim válasza:
Szemes mák üvegben polcon tökéletes , de a darált mák dió pláne cukorral beavasodik az zacskózva fagyasztva tárolható .
3/4 A kérdező kommentje:
De ha szinte naponta használnám a darált mákomat, akkor miért raknám fagyasztóba...?
Csak magában, mindenmentes darált mák befőttes üvegben van éppen, de amúgy a len is, befőttes üvegben, darálva, másik befőttes üvegben. :)
okt. 24. 17:28
4/4 Katona Dius válasza:
Ami nem romlandó (pl bontott lekvár) és befőttes üvegben van, azt nem teszem hűtőbe. Nekem pl pirított szezámmag van befőttes üvegbe, sokszor használom. De nem romlik meg, ha jól zár a fedő, akkor nem mennek bele bogarak, legalábbis én még nem tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!